Te-Ve(de),  Vorbe de duh

SOC! Nu mai vrea pe prima pagina!…

Ziarele colorate sunt pline ochi de informatii, care mai de care mai neinteresante. Personajele prezentate mi se par la fel. Colorate si neinteresante.

Nu cred ca paparazii se pot baga in viata ta cu bocancii, daca nu ii lasi. Sunt atatea exemple de persoane publice, care nu apar in tabloide decat foarte rar sau deloc. Dar, cand despre unii oameni se scriu cate 5.000 de titluri in jumatate de an, e o problema. Dintr-un nimic – se mai naste o vedeta pe scena vietii noastre… Astfel, si fara sa-ti doresti, poti afla cati se perinda prin viata unei asemenea stele. Ce face steaua cand se relaxeaza, ce mananca, in ce pozitie doarme, ce pasta de dinti foloseste, de cate ori poarta aceeasi tinuta, cu cine s-a mai certat, cui i-a mai scos ochii, ce numar poarta la pantofi, cum arata ultimul cos care i-a iesit, ce masina are, ce covoras la intrare si-a cumparat, cate fire de par i-au cazut, dimineata, la pieptanat, de cate ori pe zi isi spala sau isi scoate lenjeria intima, ce spune fosta invatatoare despre ea, ce scrisori de dragoste a scris iubirii din timpul liceului, ce truc foloseste pentru a amoreza prostii, cand e perioada aceea a lunii, ce catel si-a mai cumparat, ce amant i-a mai trecut pragul, cati pumni a mai incasat de la jumatatea vietii ei… si tot asa.
Vedeta e fericita, devine din ce in ce mai vedeta, fara sa o intereseze ca-si cladeste vedetismul pe stiri de doi bani, unele negative, altele inventate, multe anormale, prea putine decente. Asta, pana cand o stea ii straluceste in cap si-si da seama ca… vai, sunt om serios de acum, nu mai vreau promovare prin scandal! Presa e de vina ca nu pot trai eu in pace!
Hmmm…. pai, stai sa recapitulam. Dupa ce, practic, te-ai prostituat pe toate primele pagini si ti-ai dezvaluit toate aberatiile, acum spui stop. E ok. Dar, de ce crezi ca te-ar mai baga cineva in seama? De ce crezi ca lumea va uita felul in care te-a cunoscut?
De ce crezi ca e nevoie sa apari in toate locurile, la toate televiziunile, ca sa anunti: nu mai vreau sa apar pe prima pagina! Cumva… faci asta ca sa apari, din nou… pe prima pagina? Ca victima?… Tu reusesti sa te intelegi pe tine?

Oare toate stelele mai putin sclipitoare care te-au luat drept model – constientizeaza, intr-un final, ca nu esti, nici pe departe, un model? Oare cate stele vor straluci, in viitor – copie fidela a ta?

Pentru postarea asta m-a inspirat cineva. Dar, sunt foarte multe cineva-uri care procedeaza la fel.

Citeste si:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *