Maria-Paula,  Şcoala părinţilor

Am ramas fara moţ!

Petrecerea de un an a tinut mai ceva ca in povesti – nu trei, ci zece zile!
Maria a ramas fara moţ si a ales de pe tava cu fel de fel de lucrusoare un balsam de buze, o iconita si un creion. Prin urmare, fata mea va fi cocheta, credincioasa si studioasa. Mie imi convine! 🙂

Inainte de acest mare pas, am cautat pe internet diverse informatii despre taierea motului, ce se pune pe tava… chestii din astea. Am gasit o intreaga disputa, pareri contradictorii, nasuri strambate – ca la noi se face asa, la voi e gresit, la astia e altfel, bla, bla.
Dupa umila mea parere, taiatul motului, tava, turta – mai mult decat parte din traditie – sunt un motiv de a te intalni cu familia, cu nasii, cu prietenii si de a petrece impreuna. Motiv de a te vedea si la bucurie, nu doar la necaz. Nu exista niste reguli stricte, nu ai sapte ani de ghinion daca modifici dupa bunul tau plac unii pasi. Important e sa te simti bine.
Obiectele alese de copil de pe tava nu sunt, de acum, o stampila pusa in frunte. Nu trebuie sa ducem joaca la nivel de superstitie. Dar, trebuie sa recunoastem ca, uneori, se potriveste. Eu am ales de pe tava stiloul si piulita. Sunt, cica, jurnalist, iar in casa mesteresc si ma bag la orice este de reparat, de asamblat sau de stricat 🙂 Oricum, pe tava se pun mai mult obiecte pentru un viitor frumos. Nebuni mi se par cei care adauga paharelul cu tarie, tigari si alte prostii.
Intalnirile astea de familie nu au nimic de-a face cu religia, dar nici nu-i aduc ofensa lui Dumnezeu.

Asa ca, oameni buni, taiati-va moturile fara grija si fiti relaxati! Noi asa am facut.

2 Comments

  • Gabi Rotaru

    Multi ani fericiti Mariei si parintilor!
    Nu mai tin minte ce-a ales fiica-mea prima, a doua si a treia oara de pe tava, dar imi amintesc perfect cum urla cand a dat cu ochii de pachetul de tigari pe care tot incercam sa-l ascund. La asa parinti…
    P.S. Plina de surprize ca de obicei, nu mi te-as fi inchipuit cu surubelnita in mana 🙂
    Am crezut ca doar nevasta-mea se pricepe la asa ceva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *