Hopa tropa prin oraş,  România,  Vorbe de duh

Pastrati-va urarile! E criza!

Azi sunt suparata rau. Si multe ma scot din minti. Pe buna dreptate, as zice – dar cum sa nu tin eu cu mine?!
Colac peste pupaza, tot azi gasesc in posta si primele urari politice. Hartie buna, groasa, de marimea unei vederi, cu poza si scris, cu un calendar pe partea cealalta.
Nu conteaza cui apartine. Pentru ca, pot sa jur, nu e o exceptie. Vor mai aparea si alte atentii si asa, tolba postei mele va fi completata cu toate numele importante, culorile politice, dorintele de mai bine si promisiunile promisiunilor pentru 2011.
Potoliti-va! Nu mai cheltuiti inutil, va rog! Chiar nu intelegeti ca e criza? Ca omul simplu dispera cand vede ca aruncati aiurea, cu bani? Ca urarile de bine nu conteaza, cata vreme nu va gandiiti decat la imaginea dumneavoastra, fara sa miscati un deget pentru cei pe care ii reprezentati? Ca un La multi ani! suna a blestem, cand o paine e mai ieftina decat o scrisorica din asta?
La mine in cartier, o vedere personalizata (fara calendar) costa 5 lei + pretul hartiei, in functie de dimensiune. Presupun ca la dumneavoastra e mai ieftin, fiind la gramada. Dar ce gramada! Numai in bloc sunt 43 de apartamente! Sa va spun pe unde va stau urarile? Pe jos… contribuind la „dorinta” de a crea o lume mai curata. In cel mai bun caz, in cosurile de gunoi. Credeti c-a ajuns cineva atat de disperat incat sa pupe pamantul ca are un calendar?
La aranjat cuvinte frumoase se pricepe tot omul. Incercati sa le puneti in practica! Sta in puterea voastra! A celor ce ne conduceti si a opozitiei, deopotriva! Aveti painea si cutitul! Taiati, dar nu in carne vie! Taiati in paine – si inmultiti painea! Puteti face asta.
Propuneti-va pentru 2011 un trai decent pentru tot romanul. Propuneti-va sa nu mai mintiti si sa nu mai furati. Sa ajutati oamenii – nu dandu-le de pomana, ci respectandu-le munca! Abia asa voi intelege si voi pretui un gest simbolic, o urare primita prin posta. Pana atunci, macar de ochii lumii, faceti economie!
Aveti picioare? Iesiti din birouri si vedeti realitatea, vorbiti cu lumea. Aveti blog? Folositi-l! Cine vrea sa va obtina urarile, stie unde sa va caute.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *