Explicaţiuni,  Pentru minte,  Pentru suflet

Craciunul adevarat

Pruncul Iisus Hristos S-a nascut. Dintr-o mama – fecioara si un Tata – Dumnezeu, prin puterea Duhului Sfant. [Cum sa punem, astfel, la indoiala, existenta Sfintei Treimi si cinstirea Maicii Domnului?…]

A venit in lume smerit, dulce si bland. Nu a fost primit in nicio casa. Dar nu s-a abatut de la calea aleasa – aceea de a se jertfi pentru noi si a ne mantui.

Astazi, preotii vin cu Ajunul, vestind Nasterea. Ne aduc icoana, marturie a momentului sfant si ne binecuvanteaza. Le deschidem usa – il primim in casele noastre pe Hristos. Nu le deschidem – procedam ca acum 2010 ani… Comentam statul putin si banii multi – de parca ar fi pus cineva o intrebare si nu i s-ar fi raspuns, de parca ar fi impus cineva un pret. Clevetim… si atunci, aproape degeaba am mai deschis usa.

Craciunul inseamna liniste si bucurie interioara (mai mult decat exterioara). Inseamna simplitate si modestie, credinta si multumire.

Desi suntem tentati sa spunem ca nimic din ceea ce inseamna Craciunul nu mai exista azi, lasati-ma sa cred ca toti purtam in suflet, la vedere sau in ascuns, o farama din Craciunul adevarat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *