Uncategorized

Juramant de credinta

JURAMANT
Inainte de a mi se conferi titlul de licentiat in teologie, eu …………………………, jur inaintea Atotstiutorului si Atotputernicului Dumnezeu ca, in toata viata mea, voi pazi si voi propovadui invatatura Sfintei noastre Biserici crestine ortodoxe asa cum s-a dat de Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, cum s-a propovaduit si s-a predat de Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti ai Bisericii noastre, asa cum se pastreaza de Sfanta Biserica si s-a predat de catre profesorii mei in Facultatea de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae” din Iasi.
Jur ca, toata viata mea, voi pastra si voi apara bunul nume al acestei institutii de cultura teologica, voi respecta legiuirile bisericesti si de stat si voi fi cetatean devotat al Romaniei.
Amin

Astazi a venit randul unei noi serii de teologi sa rosteasca juramantul de credinta. Promotia 2009. Un moment special. O festivitate deosebita. Intr-o zi mare. Sfanta Treime.
O slujba oficiata la scena deschisa de catre IPS Teofan – tocmai astazi – la un an de cand a fost intronizat ca mitropolit al Moldovei si Bucovinei.
Cuvintele ne depasesc uneori. Sunt prea seci si prea reci pentru a descrie sentimente, trairi. Poate ca tocmai de aceea, in astfel de momente e mai bine ca sufletul sa vorbeasca pentru noi. Sa ne rugam Sfintei Treimi sa lumineze tinerii teologi, sa-i intareasca in dreapta credinta si sa-i ajute sa ne conduca pe drumul Crucii si al Sfintei Evanghelii!
Caci unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *