Hopa tropa prin oraş

Orasul trist

In orasul trist
Luminile s-au stins.
Viata e grea
Si lumea este rea.

Mai tineti minte versurile de la Genius? Sau ii mai tineti minte pe cei de la Genius? Eram fana lor in tinerete si le cantam toate melodiile, iar „Orasul trist” era una dintre preferatele mele – in ciuda tristetii orasului…
Mi-am amintit aceste versuri in plimbarile din ultimele seri prin oras. M-am plimbat si am cautat lumina. Suntem deja in ziua a zecea a lunii decembrie, aproape in al 12-lea ceas, vine Mos Craciun si nu s-au aprins luminile peste tot. In Alexandu, din pacate, mai bine nu se aprindeau deloc – ca nu mi-e foarte drag sa le vad si nu ma fac deloc sa ma simt acasa. In Copou e parte de mult mai mult bun gust si imi place. Dar in Centru, pe Independentei, in Tudor si in multe alte zone… e mai intuneric decat intunericul – cu atat mai mult cu cat acele ornamente menite sa faca lumina zac agatate in bezna de o luna.
Poate ca sunt somere si ele, la fel ca multi alti someri, la care se adauga zilnic noi someri… Sa fie criza de vina? O fi… Sper doar ca din economia la beculete sa nu-si faca altii proviziile de sarbatori prin mall-uri.

One Comment

  • nicos

    Stii asta imi strica si mie cheful si speram sa le vad aprinse… am zis ca pe 1 dec…a trecut. Apoi am zis ca pe 6 dec o sa primesc ce vreau…n-a fost sa fie. Si in seara asta ma plimbam si tot nimic.

    Pacat… eu mai sper…
    Glumeam ca uite Nichita a castigat si acum nu-i mai pasa… e si ultimul mandat …

    Am inteles totusi ca e o cearta E On – Primarie, da pacat ca trec sarbatorile si nici nu le simt. Vreau sa ma plimb pe sub globurile alea de pe Stefan cel Mare…Sa fiu un piticot sub marea are de globuri luminoase. Oare reusesc anul asta?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *