Bucurii,  Maria-Paula

Dar Motan – un dar surpriză pentru Maria Paula

Maria mea e aproape domnișorică. Pe măsura celor 10 ani ai săi, cărțile au început să-și schimbe… înfățișarea. Au mai mult scris și mai puține desene. Au muuuult mai mult scris – și mai puține desene! 🙂 Cu toate acestea, nici nu pot explica bucuria Mariei în seara în care a primit darurile de la Editura Nemi! Când a înțeles că prietena ei cea bună, scriitoarea Cristina Andone, nu a uitat-o și i-a trimis trei cărți cu și despre Dar Motan! Apoi, a fost de-a dreptul uimită de ilustrațiile realizate de către Emi Balint!

Dar Motan – un dar surpriză pentru Maria Paula

Dar Motan, Dar Motan visează, Dar Motan știe

După orele online, a citit cărțile dintr-o răsuflare! Apoi, cu gândul la verișorul ei de aproape 4 ani, mi-a zis:

– I le voi da lui Luca. Dar încă nu! Trebuie să le mai citesc de câteva ori. Trebuie să le citim și împreună! Sunt geniale! Spune-i Cristinei că-i mulțumesc! Apoi, mamăăăă, cărțile astea sunt o sursă fantastică de învățat să fac noi și noi desene! Mamăăăă, desenele astea sunt mi-nu-na-teee!

A făcut temele, apoi a venit cu toate cărțile despre Dar Motan la mine.

– Am chef de tine și de cititul tău! Și, știi… chiar nu mi-ai mai citit de o grămadă de timp!

Ziceți voi, puteam s-o refuz? Nici nu puteam, nici nu doream. Așa că m-am pus pe citit… așa cum citesc eu. Cu intonație, cu strâmbături, cu uimire, cu bucurie. Am avut parte de un timp special de conectare! Ne-am împrietenit cu Dar Motan și cu amicii lui, am pus accent pe lectura plină de rime și de poezie, am analizat fiecare desenuț și fiecare detaliu.

A fost… de poveste! Că de n-ar fi, nu s-ar povesti! Mulțumim cu zâmbet, Cristina, Emi și Nemi pentru că ne-ați făcut cunoștință cu motanul cel frumos, bucuros și norocos!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *