Ale tinereţii valuri,  Publicitare,  Şcoala părinţilor

Jucăriile magnetice – constructori de vise și de copilărie

Îmi amintesc de magneții mici și negricioși, fără o formă neapărat definită și mă apucă nostalgia! Pe vremea mea… jucăriile magnetice erau bucățelele acelea minunate aveau puterea de a mă ține zeci de minute în mrejele lor! Le analizam cum se atrag și cum se resping, cum se urmăresc cu patimă când o foaie stă între ele. Cum se lipesc de clanța ușii, cum au puterea de a strânge de pe un birou toate boldurile și agrafele. Țineam magneții într-un loc doar al lor și Doamne ferește dacă rătăceam unul – nu aveam liniște până când nu-l găseam.

Când am mai crescut, bucuria magneților a început să dea culoare frigiderului. Ca-n orice casă, de altfel! Și-așa ne-am pornit a vorbi generic despre magneți fără să-i mai vedem. Admirând și alegând doar în funcție de micul ornament lipit deasupra lor.

***

Dar magnetul și-a recăpătat valoarea în viața mea de mamă și în viața copiilor noștri. Căci în fiecare casă, la loc de cinste, găsești astăzi… jucării magnetice! De la cele mai mici vârste, copiii ajung să analizeze și să înțeleagă cum și de ce se prind anumite figurine pe tabla magnetică. De ce rămân lipite acolo. Cum se pot desprinde. Și câte și mai câte!

Magnetul nu e o jucărie – cu atât mai mult nu e o simplă jucărie – ci e o întreagă lume de studiu, de creație, de culoare și de bucurie! Jucăriile magnetice au un farmec aparte, indiferent că vorbim despre câteva piese de puzzle pe care le îmbini pentru a decide cum să îmbraci un omuleț sau despre bile magnetice din care-ți faci brățări, coliere ori suporturi pentru pahare. Cu atât mai mult, jucăriile magnetice sunt fascinante, cu cât cresc în importanță și în complexitate, pe măsură ce și copiii cresc!

Când am intrat pe JouJou, un super site de jucării educative, am rămas surprinsă de bogata ofertă!

Jucăriile magnetice de construcție sunt la mare cinste!

Pare clișeu dar, pe bune, toate seturile de piese m-au atras ca un magnet! Când țin minte cu câtă pasiune făceam construcții din cuburi de lemn și, când eram aproape de final, toate se dărâmau, mă apucă jalea! Și când realizez acum că un copil poate crea sute de structuri fiind atent la construcția în sine! Atent să fie rezistentă, dar îngăduindu-și, în egală măsură, să investească energie la capitolele de creație și logică! Copilul știie că opera lui înaltă și 3D are o finalitate stabilă. Și asta mă bucură de parcă eu m-aș juca. Hei, dar cine spune că eu n-am voie să mă așez alături de copii și să creez castele, căsuțe, mașini, rachete, trenuri sau bărcuțe?!  🙂

Atât în piața din România, cât și în cea europeană, cele mai importante branduri de piese magnetice pentru construit sunt Magna Tiles, Picasso Tiles și Playmags. Pe acesta din urmă îl simt că mă atrage cel mai tare. Poate și pentru că, vizual, Playmags are magneții mai mari și mai puternici. Deși toate brandurile au seturi atractive, tot la Playmags m-aș opri și dacă ar fi să aleg după gama variată de piese. Iar dintr-o sută de piese aș construi și aș tot construi alături de copii și nu cred că m-aș plictisi prea curând!

jucăriile magnetice - set-playmags-100-piese-magnetice-de-constructie

Clar! Nu m-aș plictisi!

Un singur magnet te poate ajuta să descoperi lumea. Doi magneți fac casă bună! Cu atât mai mult 20, 48, 60, 100, 150 de piese magnetice la un loc creează de la sine un univers în care îți petreci cu drag timpul și copilăria!

Magneții mei cei mici și negricioși, cu forme nu neapărat definite, au loc aparte în sufletul meu. De la ei a început totul. Și mă bucur de cum au evoluat – cum nu mai sunt o raritate, dar continuă să fie o minune! Mă bucur că pe vremea copiilor noștri totul e mai colorat. Mai vesel și mai bogat. Mai îmbietor la creație și la… construcție!

2 Comments

  • Alina Mirela Ipate

    Magneții sunt îndrăgiți atât de copiii cât și de adulți! La evenimentele mele cu „Doamna de Stiinte” au mare succes pentru toți!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *