Pentru minte,  Pentru suflet,  Pietre...

Despre Cruce în vreme de Coronavirus

Avem o cruce de dus. Cu responsabilitate, cu iubire, cu demnitate, cu credință.

Avem o cruce de dus. Cu asumare. În numele Tatălui, al Fiului și-al Sfântului Duh!

Avem de căzut la picioarele Crucii. Și de plâns. De rugat. De cerut iertare. Pentru toate greșelile făcute cu voie și pentru toate cele fără de voie, pentru toate cele cu știință și pentru toate cele fără de știință săvârșite. Pentru cele cu gândul, cu lucrul, cu cuvântul, cu fapta… cu prea puțina responsabilitate, cu prea puțina iubire, cu prea puțina demnitate, cu prea puțina credință…

Dacă vrem sănătate – și conștientizăm că avem nevoie de sănătate trupească, dar și sufletească și de aia… cu capu’ – nu mai e vreme de indiferență! Nu mai e vreme de amânare! E vreme de trezit și de înțeles purtarea crucii! Și puterea ei! În numele Tatălui, al Fiului și-al Sfântului Duh! E vreme de recunoaștere a bolilor noastre sufletești și trupești! E vreme de a ne ruga pentru vindecare! Într-o lume plină de umbre, de boală, de durere, de răutate, de bătaie de joc – e vreme de întors cu fața spre Lumină!

Sfânta Cruce - Foto: Oana Nechifor/ doxologia.ro
Foto: Oana Nechifor/ doxologia.ro

E de plâns. Dar poți să și râzi dacă vrei. Păstrează, însă, rândurile astea într-un colț de buzunar. Cândva, s-ar putea să te simți doborât și să crezi că nu mai există speranță. Și-ar fi păcat! Hristos Și-a întins brațele pe Cruce și ne-a îmbrățișat pe toți. A omorât moartea pentru noi și ne-a dăruit Viață și Înviere!

Când ne-a dat crucea, Dumnezeu a făurit-o numai bună pentru umerii noștri. S-o purtăm! Cu responsabilitate, cu iubire, cu demnitate, cu credință. Să nu ne lăsăm îngenuncheați de panică și de nebunie, ci de bunăvoie să ne plecăm genunchii și să ne rugăm Domnului pentru noi, pentru cei dragi ai noștri, pentru cei vulnerabili și pentru luptători! Să ne ajutăm și să ne purtăm crucile unii altora – cu responsabilitate, cu iubire, cu demnitate, cu credință. În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh!

Mântuiește, Doamne, poporul Tău și binecuvântează moștenirea Ta; biruință binecredincioșilor creștini asupra celui potrivnic dăruiește și cu Crucea Ta păzește pe poporul Tău!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *