Doxologia,  OAMENI - în fiecare zi,  Umanitar

Mihai Neșu – minunile merg mai departe

Am fost plecată alături de colegii de la Doxologia într-un tur de forță. În două zile, Iași – Oradea – Iași. I-am explicat înainte Mariei mele de ce-o las singură cu bunicii: că urmează să-l întâlnesc pe Mihai Neșu, că el are să-mi povestească despre un super-proiect prin care ajută copilașii bolnăviori și despre un super-plan de extindere a proiectului. În acest context, i-am zis și cine este Mihai Neșu. În viziunea mea de adult stricat, am făcut o separare de planuri: am vorbit despre viața lui de dinainte de accidentare și despre viața de acum. La care Maria a exclamat: „Asta înseamnă să știi să continui ce ai început!”.

Două secunde am avut așa, o uimire-dezamăgire. Părea că nu prea a înțeles ce-i spusesem… Dar am avut prezența de spirit s-o întreb: „Cum adică? La ce te referi?”.

„Păi, da!”, mi-a răspuns. „Era o vedetă atunci când era sănătos. Și era o vedetă adevărată, un model pentru cei din jur. Acum continuă să fie o vedetă și un exemplu pentru noi! Necazurile și problemele de sănătate nu l-au scos din joc!”

Visul lui Mihai Neșu

Am îmbrățișat-o pe copilă și i-am dat dreptate. Acolo unde noi vedem „fractura”, cei mici văd mai în profunzime, iar înțelegerea pare firească. Așa este. Viața înseamnă continuitate, iar Mihai Neșu ne e, cu adevărat, o lecție.

Mihai Neșu - Mihai Nesu Foundation - Doxologia - Anda Elena Pintilie

Actualul Centru de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie are 200 de metri pătrați și ajută cu diverse terapii peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani. Iar listele de așteptare sunt lungi și apăsătoare…

Visul lui Mihai Neșu, visul Mariei-Iulia Băcăran – directorul executiv al Centrului, visul prietenilor Andreea și George Ogăraru, visul multor oameni de suflet este acela de a vedea creat Complexul de recuperare caritabil dedicat copiilor și tinerilor cu dizabilități.

De la 200 de metri pătrați pentru care momentan se plătește chirie – la un teren de 2 hectare! Va crește numărul copiilor beneficiari, dar și vârsta lor și șansa de integrare în societate! Astfel, rețeaua va include atât terapii avansate de recuperare pentru copiii și tinerii până la 18 ani, cât și ateliere de învățare a unor meserii în horticultură, grădinărit, bucătărie și servire, îngrijirea animalelor + joburi pentru cei peste 18 ani în cadrul complexului înființat de Mihai Nesu Foundation!

Cum va arăta rezultatul de pe cele două hectare?

Complexul propune ca baza de agrement să fie deschisă și pentru oamenii fără probleme de sănătate – cu piscină, fermă de animale, grădini multisenzoriale, nectar bar, salad bar și spațiu de petreceri pentru cei mici – care să susțină, toate împreună, la nivel de comunitate, cea mai dezvoltată rețea medicală de recuperare și integrare a copiilor și a tinerilor cu dizabilități.

Iată cum are de gând să arate Complexul! Atenție! Clipul acesta este realizat de Mihai Neșu – în condițiile în care el este paralizat. Dacă el poate munci, crea, visa, ajuta… noi ce scuze mai avem?!

Noi TOȚI ne putem implica în acest proiect și putem demonstra că suntem OAMENI – în fiecare zi! Putem avea continuitate în omenie, nu-i așa? Putem, pic cu pic, să facem binele!

Concret, cum putem ajuta?

*** Putem dona 2 euro lunar, printr-un simplu sms trimis la 8844 cu textul CRED.

*** Să intrăm, de asemenea, pe site-ul Fundației Mihai Neșu, la categoria „Cum pot contribui”. Numai să se dorească… pentru că variante de a contribui există!

Să profităm acum! Să fim buni acum! Să nu întoarcem spatele minunilor la care putem contribui! Să nu ne amăgim cu gândul că noi sau copiii noștri nu avem nevoie de ajutor! Să ne bucurăm de prezent și să fim recunoscători pentru sănătate și pentru un ban, oricât de mic, de care ne putem lipsi și de pe urma căruia putem clădi binele! Să dăm slavă lui Dumnezeu pentru fiecare pas, pentru fiecare îndoire de genunchi, pentru fiecare pahar de apă pe care putem să-l ducem singuri la gură! E mare lucru!

UPDATE:

* Vezi clipul de prezentare la care am lucrat: Să fim alături de copiii cu dizabilități din România – fiind alături de Mihai Neșu!

Mesaj de la Mihai Neșu – despre bucuria Nașterii Domnului

* Interviul complet cu Mihai Neșu!

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *