Şcoala părinţilor

Generația Alpha sub lupă. Și o conferință despre copiii ale căror meserii nu s-au inventat încă

Sunt mama unei minunății care s-a născut în 2010. Adică în primul an ce a dat startul Generației Alpha. Se spune despre copiii Alpha că vor reprezenta generația cea mai numeroasă de până acum – și, direct proporțional, cea mai plină de provocări. Spre deosebire de noi, cei născuți după 1980 și numiți Millennials, copiii aceștia sunt născuți să fie lideri.

Dar liderii buni se nasc și cresc alături de părinți buni, mereu informați, mereu curioși, mereu adaptați și conectați la propriii copii. Generația plină de provocări ne provoacă, astfel, în primul rând pe noi. Nu doar să o „suportăm”, nici doar să o iubim necondiționat – ci să o înțelegem, să jucăm alături de ea în aceeași echipă, să avem disponibilitatea de a învăța din mers și de a relaționa activ, de ne recunoaște neputințele și poticnelile și de a nu cădea în depresie atunci când lucrurile par a scăpa de sub control.

Generatia Alpha - Conferinta Nationala de Parenting Parinti si Copii

Ok, haideți să nu ne panicăm! Haideți să  fim realiști și plini de dragoste! Și haideți să vedem cam cum îi putem pregăti pe copiii noștri să facă față unei lumi în care meseriile lor nici nu s-au inventat încă, în care speranța de viață va ajunge la 140 de ani… Hai! Pas cu pas!

Un astfel de pas – deloc de neglijat – îl reprezintă prima Conferință Națională de Parenting „Părinți și copii” care se va desfășura la Iași, în ziua de 13 aprilie 2019. În Sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Traian, în intervalul orar 9.30-17.00, se vor discuta subiecte care n-au cum să nu intereseze/ afecteze/ influențeze. Conectarea emoțională în era digitală, efectele relațiilor de cuplu asupra copiilor din Generația Alpha, parenting în situații de criză, rolul tatălui în viața copiilor Alpha – acestea sunt doar o parte dintre temele ce vor fi aduse în discuție. Unele dintre ele deja mă dor, altele știu că ne așteaptă la colț, pe unele am început să le îmblânzim, pe altele încă le negăm. Deloc nu-i ușor, dar cât din ce-i minunat în viața aceasta e ușor? 🙂

Conferinta Nationala de Parentin Parinti si Copii - Iasi - 13 aprilie - afis Mamprenoare

Irina Nichifiriuc – specialist în parenting, mamă a 3 copii Alpha și prietena mea; Ioana Codreanu – psiholog, mamă a 2 copii Alpha; Raluca Munteanu – antreprenor, mamă a 4 copii Alpha; Crina Coliban – specialistă în nutriție, mama unui copil Alpha; Robert Diaconeasa – blogger Baby Cool, tatăl unui copil Alpha, precum și de alți invitați surpriză vor fi alături de noi în aventura de pe 13 aprilie! Izabela Marinescu, jurnalist, realizatoarea emisiunii „Parenting XXI”, de la Canal 33 va modera întregul eveniment.

Conferință Națională de Parenting „Părinți și copii” este organizată de comunitatea Mamprenoare, a mamelor antreprenor din România. Biletele se pot achiziționa online, de pe site-ul www.mamprenoare.eu. E o investiție în educație, în conștientizare și în asumare. E o investiție în noi – cei deja părinți și cei ce vor avea bucuria de a fi părinți în următorii ani. E o investiție, până la urmă, în propria dezvoltare personală și în înțelegerea realităților.

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *