Ale tinereţii valuri,  Competiţii

RESET. Vreau să slăbesc deștept. Și, mai ales… vreau să trăiesc deștept!

În 2017, în primele zile din an, am alergat în fiecare seară pe Bahlui. De vreo zece ori s-a întâmplat minunea, până și-a făcut apariția iarna cea adevărată și nu m-am mai dat scoasă din casă. Am revenit la bunele obiceiuri în vară, dar nici atunci n-am rezistat mai mult de vreo… 20 de zile de mișcare.

Fără sport și fără dietă, în 2017 am fost cu vreo trei-patru-cinci kilograme mai slabă decât media ultimilor ani. Nu-mi propusesem să slăbesc dar, dacă tot se produsese și o schimbare în bine în viața mea, m-am gândit eu că ar fi ok s-o mențin. Și am fixat un anumit prag – sub care nu scădeam deloc înainte – și la care ar fi fost prudent să nu mai ajung.

Logic, n-am făcut nimic pentru marile țeluri. Prin urmare, după Crăciun și cu trecere în 2018 – am revenit la kilogramele inițiale. Sincer, kilogramele mele prea puțin mă interesează. Grasă oricum nu mă consider, iar de aspectul meu fizic mă interesează puțin spre deloc. (Ups… asta nu trebuia să spun, nu?!)

Anda - Reset by Limitless

Însă ideea e alta. Supărarea mea pe mine stă în ordinea și-n dezordinea vieții mele. N-am funcționat niciodată după un program de armată, dar asta nu înseamnă că trebuie să ajung în extrema cealaltă.

Și, totuși, jurnalul de 2017 a sunat așa:

Stau multe ore pe zi în scaun, la birou, iar dintr-o parte în alta, pe unde am treabă, folosesc mașina. Mă ridic, mă mai plimb, mai urc și mai cobor niște scări… Însă în marea majoritate a timpului nu pot să mă laud că fac mișcare. Iar pentru mine, omul care „în tinerețe” mergea zilnic măcar o oră și jumătate pe jos… e un uriaș pas înapoi. Dorm uneori, ca sparta, iar în alte dăți nu prind trei ore de somn pe noapte, câteva nopți la rând. Apă, dacă ar fi după mine, când e frig n-aș bea deloc – și recunosc că am avut zile întregi în care n-am pus o picătură de licoare pe buze – în schimb am băut cafea… ca să mă deshidratez mai bine. Iar de mâncat, în funcție de perioade… mănânc doar că trebuie… și-atunci sunt destul de bună prietenă cu mâncarea gătită. Dar mănânc și când mi se face mie chef să gust ceva bun – fără a fi, neapărat, hrană din categoria aducătoare de energie și de sănătate! Și-atunci mănânc, mănânc, mănânc, fără să mă satur și fără să simt, neapărat, vreo satisfacție din asta.

STOP!

În 2018 am zis că e cazul să mă resetez! Am început destul de firav și de vai de capul meu… dar am început. Nu vreau să fiu slabă, nici frumoasă, nici nu vreau să-mi găsesc vreun prinț. Mi-am dat seama, pur și simplu, că vreau să mă respect. Să-mi respect sănătatea și viața și copilul. Ușor o fi?! Ba deloc! La alergat n-am ieșit încă, însă am început să merg un pic mai mult pe jos. Am început să beau apă nu doar când îmi amintesc, ci și cu un anumit program. Iar de dormit… deși am încă în plan multe treburi care-mi ocupă nopțile… e musai să-mi organizez timpul încât să variez – și după o noapte sau două pe minus, să urmeze și reversul medaliei, pe un relativ plus, la care să se adauge niște somn la prânz, prin week-end.

De mâncat, continui să asigur măcar două mese de mâncare gătită pe zi – iar de restul… aș vrea să nu mai fie porcării. Îmi iese, vorba unei persoane importante… „așa și așa bine”. Asta, pe de o parte, pentru că n-am un plan de stil de viață sănătos, iar pe de altă parte, pentru că n-am pe cineva care să stea cu gura pe mine. Eu zic că e cazul să recunosc că pot avea nevoie de ajutor și chiar de un… impuls… în care să știu că mi-ar fi așa… un pic jenă, măcar… să nu respect niște indicații.

Reset by Limitless

În acest context, m-a atras maxim programul Reset by Limitless, de remodelare corporală. Un program Limitless în care primești online tot ce îți este necesar pentru a-ți remodela corpul până la cea mai frumoasă și sănătoasă variantă a sa, dar și toate resursele de educație pentru ca la finalul celor trei luni de curs să poți fi propriul nutriționist pentru tine și pentru cei dragi.

Repet! Pe mine nu mă interesează să urmez o dietă. Mă interesează să pot primi o educație de stil de viață sănătos, s-o înțeleg și s-o percep ca pe o responsabilitate  – căci iresponsabilă am fost suficient de mult timp, până acum. Dacă voi slăbi, va fi bine – dar dacă voi învăța să mă mențin și să mă respect, dacă voi învăța să nu mai am obiceiuri nocive (ca să nu le spun sinucigașe…), dacă voi putea fi un exemplu pentru copila mea și dacă ea va învăța să aibă un stil de viață echilibrat pentru că mă vede pe mine că mă străduiesc… – toate aceste vor însemna un câștig!

Cum funcționează programul RESET de la Limitless?

În prima luna primești un plan de alimentație personalizat pe obiectivul tău, dar și acces la toate resursele video și documentele ce te vor învăța ABC-ul rețetei de slăbire/ menținere/ viață sănătoasă Limitless.

În luna a doua vei aplica ce ai învățat și-ți vei putea structura un meniu sănătos și apetisant.

În ultima lună de program vei afla chestiuni de finețe și detalii care țin de implementarea unui stil de viață sănătos.

Programul Reset by Limitless nu se adresează vegetarienilor, dar echipa de oameni fantastici de la Limitless oferă consiliere și sprijin celor care doresc să țină post pentru cel mult patru săptămâni. Așa că, probabil, până la jumătatea postului Paștilor sau până după Paști mă voi… antrena, iar apoi voi intra pe felie! Nu pentru dietă, căci nici postul, nici nepostul nu-s dietă – ci pentru un stil de viață sănătos, pentru energie și pentru bucuria de a trăi viața cu zâmbet, cu o condiție fizică mai bună, cu încredere. Vreau să fiu mai ordonată și mai echilibrată! Mai puțin leșinată și mai entuziasmată! Vreau să mă resetez!

Nu va fi deloc ușor. Dar știu că dacă-mi pun ceva în minte… primul pas e făcut. Știu și că… dacă vă povestesc vouă nebuniile mele, nu mai dau după aceea înapoi. Și știu și că Reset by Limitless este cu adevărat resetarea de care am nevoie.

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *