Pietre...,  România,  Vorbe de duh

Găina a adus România la sapă de lemn – oul ei distruge economia!

Se dă un ou din gospodărie și se pune în tigaie. Stop! De când nu te-ai mai spovedit?! Ai mărturisit că ai mâncat un ou pe care nu ți l-a impozitat statul!?

Simt, sincer, c-o iau razna!

Într-o Românie în care se fură ca-n codru, în care există salarii, pensii, prime și spăgi absolut NESIMȚITE – s-a găsit motivul pentru care veniturile bugetare sunt nesatisfăcătoare!

Într-o Românie în care avem săraci pe capete – oameni care nu au primit o educație decentă și care n-au fost ajutați să înțeleagă că, dacă vor crește două-trei găini și dacă vor lucra o bucățică din pământul din fața bordeiului nu vor mai sta flămânzi, nici nu-și vor mai hrăni copiii din gunoaie – ne luăm de cei care sunt în stare să-și facă zacusca acasă!

Într-o Românie în care sunt o grămadă de „sugative”, de oameni sănătoși + leneși, care trăiesc din alocațiile copiilor, din banii din șomaj și din ajutor social – și refuză constant munca, de frică să nu le cadă mâinile… noi tânjim la cei 50 de bani din punguța omului care se străduiește să-și întrețină familia.

Într-o Românie care importă tot ceea ce s-ar găsi și în țară, într-o Românie în care micii producători sunt sufocați și împiedicați să se dezvolte și să crească, oul care nu-i adus de la fermier devine dușmanul poporului!

Într-o Românie în care suntem îmbolnăviți cu bună știință și ademeniți cu fructe și legume de plastic, cu tot felul de cărnuri stricate, expirate, injectate cu hormoni și înmulțite cu hârtie igienică… ne zgâriem pe motiv că găina din curte nu produce impozit!

gaini pe scaun

Eu înțeleg problema reală a economiei românești și înțeleg că oul nu e decât un exemplu. Un exemplu NEFERICIT… părerea mea! Dar nu înțeleg cum pornesc oamenii cu gând să salveze România fix de la cele mai aiurea exemple. E ca și cum ar vrea să scoată o victimă de sub dărâmături și musai, primele pietre trebuie să fie alea de sub victimă – nu întreg muntele de deasupra!

De 50 de bani se împiedică cei care au jucat până acum bambilici cu economia românească?! Găina nu ne permite să-i vedem pe cei care trăiesc degeaba și mai mult decât perfect pe banii statului? Oul ei ne abate atenția de la adevăratele griji și provocări ale economiei? E ok, luați-vă de ou! Luați-vă de băbuța care vinde ouă și mărar la colțul drumului și amendați-o, în timp ce-i salutați cu respect pe cei ce tocmai și-au umflat buzunarele cu miliarde ce nu pot fi justificate în veci! Luați-vă de omul cu piciorul amputat, pe care-l chemați anual la control, să verificați dacă nu i-au crescut alte cinci picioare – dar permiteți „orbilor văzători” cu ajutoare sociale să fie șoferii celor mai luxoase mașini.

E ok, porniți de la cele mai nesemnificative motive pentru care e de plâns România și încercați să faceți… bici! Doamne ajută să vă iasă! E ok, faceți ce vreți! Dar nu ne cereți să nu rămânem uimiți și să nu ne întristăm. Nu ne cereți să înțelegem și, din solidaritate, să omorâm găina – sperând că un ou cumpărat din magazin va compensa toate hoțiile făcute în văzul tuturor. Nu ne cereți să închidem ochii. Mai rămânem un pic pe aici…

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *