Hopa tropa prin oraş

M-am reîndrăgostit la Bistro Copou

Prima parte a zilei de sâmbătă a fost dedicată prieteniei, blogosferei, copiilor și… clătitelor! Gabriela Elena ne-a invitat cu mic, cu mare la degustare de bunătăți. Și n-am refuzat. Îmi propusesem de mult timp să ajung la Bistro Copou dar, de fiecare dată, intervenea ceva. Acum, însă, s-au aliniat clătitele în farfurie și ne-au îmbiat să punem mâna pe furculiță și pe cuțit!

bloggeri si clatite - Bistro Copou

În copilărie, am fost o mare amatoare de clătite. Clătite clasice, cu dulceață, făcute în bucătăria și în dragostea mamei. Între timp, am ajuns să prefer doar foaia de clătită, fără niciun fel de umplutură. Dar sâmbătă… sâmbătă… trebuie să recunosc: m-am reîndrăgostit de clătite! Alături de prieteni, mi-am lăsat simțurile să se răsfețe. Am ales clătita casei ca fel principal și n-am greșit în alegerea mea. Adică, o clătită nu trebuie să fie neapărat dulce – pentru a fi mi-nu-na-tă!

Clatita casei - Bistro Copou

Cred că m-aș putea obișnui cu un asemenea prânz, delicios și sățios. Am avut noroc că a mai durat un pic până la desert, pentru că altfel nu știu unde ar fi încăput cealaltă mi-nu-na-tă, clătita cu banane și înghețată!

clatita cu inghetata - Bistro Copou

Hmm, deja simt că-mi plouă-n gură, numai când îmi amintesc! 🙂 Iar eu nu sunt nici pofticioasă tare, nici o gurmandă. Mănânc ce e, fără prea multe mofturi. Asta nu înseamnă, în schimb, că nu recunosc o mâncare bună. Și că nu mă reîntorc cu drag acolo unde îmi place peste ce dau – peste oameni faini, atmosferă prietenoasă, respect pentru clienți și, mai ales, delicii pregătite nu doar cu meșteșug de bun bucătar, ci și cu sufletul.

Mulțumesc, Bistro Copou, că m-ai reintrodus în lumea dragostei pentru clătitele adevărate! Mulțumesc pentru cele aproape trei ore în care mi-ai fost și ne-ai fost gazdă! Eu nu sunt omul care să aibă regrete după un răsfăț culinar – așa că, de azi înainte, nu voi mai rata ocazia de a spune: La clătite, înainte! 🙂

***

Bloggerii invitați la petrecere au fost: Bianca Ionel, Adelina Bohan, Alice Ciobanu, Andreea Holban, Constantin Ciortan, Ionuț Durbaca, Bogdan Alupoaie, Andrei Butnărașu și Anda Pintilie 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *