România,  Vorbe de duh

Legile ne omoară copiii!

Plâng de furie, de neputință și de groază! Plâng și mă simt capabilă, în secunda asta, să iau de gât toți domnii din țară care ne conduc și care se cred stăpâni pe viețile copiilor noștri! Uneori, nu-i vorba de sărăcie. E vorba despre oameni care, de 27 de ani, fac treburile aiurea! Cu nepăsare maximă și cu nesimțire criminală!

Magda Vasiliu Stoian, prezentatoarea știrilor de la Prima TV, a anunțat că, de trei luni, trece printr-o dramă. Băiețelul ei de 8 ani a fost diagnosticat cu cancer… N-a povestit toate astea ca să ceară ajutor financiar. Se descurcă. Nu se descurcă, în schimb, cu birocrația din țara noastră…

Ce contează că în Italia copilul a fost preluat din prima la tratament, chiar și fără card european de sănătate? În România nu îți poți lua nici concediu medical cum trebuie, d’apoi să faci un dosar întreg la timp… la timp pentru viață!? Asta, pentru că niște nulități își bat joc de noi și nu dau doi bani pe viața și pe sănătatea unui copil…

„Când italienii îi fac copilului meu analize din trei în trei zile, ca să se asigure că e totul ok, România, țara mea, îmi cere acte peste acte, avize și documente traduse, legalizate etc. Există un teanc de hârtii de la spitalul din Roma care atestă diagnosticul cumplit, toate parafate de somități în oncologie pediatrică. Statul român, conform unor legi de rahat, vrea aviz de la un oncolog din România!!! Adică, un aviz formal, fără valoare medicală, pentru că acel oncolog evident, nu va vedea copilul…” (citiți texul integral al Magdei Vasiliu Stoian, aici)

Vrem spitale, nu catedrale! Pe bune?! Voi, ăștia, care susțineți aberația, chiar credeți că dacă nu se va face o catedrală, se va construi un spital? Cam cât de inocenți să fiți să aruncați cu noroi în cei care fac ceva pe nișa lor – doar pentru că în alte domenii banii se evaporă înainte de a reuși să se clădească un singur perete de spital sau de școală ori un kilometru de autostradă?

Voi nu vedeți ce fain e pentru paraziți să lase fraierii să-și găsească subiecte de așa-zis scandal (iar când vine vorba de Biserică, de Dumnezeu și de preoți n-o să se termine tărăboiul niciodată…), în timp ce ei nu reușesc nici măcar să facă ordine în legi și să renunțe la cerințele absurde dintr-un dosar de sănătate? Voi nu vedeți ce ușor și fără stres lucrează ei? De fapt, NU lucrează! Nu fac nimic! Nu fac NIMIC BUN, nimic util, nimic vizibil, nimic pentru a scăpa un pacient, pe orice, de drumurile infernale spre șansa la viață, la decență, la sănătate…! Ne lasă să ne batem ca chiorii pe subiecte reale sau inventate, făcute armăsari din țânțari – în timp ce ei își văd de interesul lor, de buzunarul lor, de ticăloșia lor fără de margini!

A venit timpul să ne trezim și să ne revoltăm și să mișcăm lucrurile acolo unde trebuie ele mișcate! Lăsați preoții să facă bisericile lor (și chiar spitale și școli și azile și tot ce fac ei)! Nu mai generalizați și nu vă mai aplecați peste toate balustradele care vi se arată cu degetul! Gândiți, înainte de a pica în cap! Răzvrătiți-vă cu folos și faceți sistemele moarte să funcționeze – nu încercați să îngropați ceea ce, de bine, de rău, merge! Folosiți-vă energiile pentru a construi, nu pentru a distruge! Dacă mai aveți vlagă, luptați contra legilor care omoară copiii! Copiii altora, deocamdată! Să luptăm cu toată forța să facem ceva, înainte de a avea nevoie, ferească Dumnezeu, și copiii noștri de aceleași sistem infect – de corupți, de leneși, de tupeiști.

Legile trebuie schimbate. Ajustate. Normalizate. În funcții trebuie puși oameni valoroși. Din schemă trebuie să sară cei care-și cumpără scaunele și mai mult nu știu a face.

Avem oameni capabili în sistemul de sănătate românesc. Avem oameni care au lăsat străinătatea, să schimbe ceva la ei în țară. Avem oameni capabili să țină cu pieptul lor chiar și pereții spitalelor care se prăbușesc… dar care nu pot trece spre normalitate de fundurile altor oameni, care se încăpățânează să căpușeze viața, sănătatea, România. Cu acordul nostru tacit!

Câtă vreme vom mai asista la cazuri din astea și vom întoarce spatele, ne vom face vinovați de complicitate la CRIMĂ! E o crimă să existe o șansă la viața unui copil și să vezi cum și șansa, și viața se sting… pentru că… birocrație! Jurnalista și mama Magda Vasiliu Stoian nu cere ajutor financiar. Cere NORMALITATE! Nici nu vreau să-mi imaginez cum e în cazul altor părinți care n-au nici bani, nici cunoștințe, nici altă posibilitate de a se lupta pentru viața copiilor lor!

E sfidător! Legile care ar trebui să ne ajute, ne omoară copiii! E timpul să ne trezim și să luptăm pentru ceea ce contează. E timpul să întoarcem armele pe care cu atâta nesaț le îndreptăm spre Dumnezeu și pe El să ni-l facem Aliat! Numai Dumnezeu și oamenii cu minte luminată, dorință de muncă și înțelepciunea pașilor mărunți, constanți și siguri vor putea dărâma sistemul ăsta mizerabil – pentru a reda șansa la viață. Ne vrem copiii sănătoși! N-ar trebui să fie un lux! Nici o pretenție de fițe! Dacă e o mică șansă de recuperare dintr-o boală – păi, să existe! La timp!

E vremea să nu mai lăsăm oamenii care fac legi să-și bată joc. 27 de ani. Ajunge! 

3 Comments

  • DaddyCool.ro

    E trist tare ce se întâmplă cu țara asta. Mai trist este că, oricât de tare strigă oamenii care vor schimbare, sunt complet ignorați sau păcăliți cu iluzii care dispar imediat ce furia colectivă s-a mai domolit…

  • adriana

    Balanta s-a lasat prea mult la noi, cei neputinciosi, induram si nu stim ce sa facem, din pacate ! Ne rugam la DUMNEZEU sa va fie bine !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *