FIKA – pauza de fericire fără… zahăr!

bloggeri-la-fika

E bine să bei cafeaua fără zahăr. Da! Bla, bla… Asta-i, în general, teoria. Însă practica ne zaharisește viața… și cafeaua.

Toate se întâmplă până când dai de-o cană adevărată – de cafea adevărată! Și atunci afli, cu surprindere, că o cafea adevărată nici măcar nu are nevoie de zahăr, ca să-ți placă. (Re)descoperirea aceasta am făcut-o alături de amicii bloggeri din Kooperativa 2.0 Iași. Cu ei am fost până-n Suedia, ici-colea, prin centrul Iașului, în apropierea Librăriei Junimea! 🙂

Am fost, adică, la FIKA – o cafenea creată după un concept suedez, o cafenea în care Andrei și Roxana fac fix ceea ce le place. De la ora 7.30 și până la 22.00, ei te îmbie la prietenie și creativitate și îți dezvăluie secretele unei cafele adevărate. O cafea plină de savoare – deloc amăruie, deloc doritoare de zahăr. Surpriză! Căci amăruie devine cafeaua în timp, până ajungem noi s-o scoatem din ambalajul său în care a fost pusă, oricum, acum muuult timp.

Boabele de cafea de la FIKA sunt aduse din Kenya și Etiopia, sunt proaspăt prăjite și sunt turnate în căni în diverse variante: espresso (shot italian), dublu espresso, cappuccino, cappuccino latte, flat white (două shoturi espresso și lapte), black și long black (cafea neagră). Fără zahăr, ai reținut!? Pe mine un cappucino băut seara a reușit să mă îndulcească și să mă țină trează vreo oră peste miezul nopții – în contextul în care cafelele obișnuite mă ajută, de multe ori, să dorm mai bine! 🙂

anda-elena-fika

Așadar, am rămas cu un gust bun, dar și cu dorința de a mă întoarce și de a testa celelalte produse. Dacă nu bei cafea, află că la FIKA sunt și alte minunății de băut și de… sănătate – o gamă variată de sucuri naturale și de mix-uri obținute prin presare la rece. Toate delicioase, atât pentru un adult însetat, cât și pentru copiii care-și însoțesc părinții la o cafea și, eventual, la verificarea temelor. Da, da… am niște planuri dulci pentru Maria! 🙂

Și dacă tot vorbim de dulce mă laud că, alături de bloggeri am testat ceea ce încă nu se află în meniu – dulciuri de origine suedeză – absolut fantastice!  Am mâncat tort de morcovi, caramel bar și cinnamon bar și, deși n-aș fi crezut, am rămas îndrăgostită de brioșele cu morcov! 🙂 Ai toate motivele să salivezi, dar ai și bucuria să afli că prăjituricile astea și multe altele, rețete unicat în Iași, vor apărea în curând în vitrina FIKA.

Am spus tot? Încă nu – și nici nu cred că s-ar putea… Completez, însă, cu încă o înșiruire din ceea ce mai poți găsi în meniu: bere artizanală, vin de Purcari, ceaiuri infuzie și sandvișuri din aceeași gamă – bune și sănătoase.

În loc de încheiere, îți aduc la cunoștință faptul că FIKA înseamnă pauză de cafea. Suedezii consideră că e nevoie de trei, patru astfel de pauze pe zi, pentru a da randament și pentru a fi fericit. Așadar, să ne revedem fericiți, prin pauze, la FIKA! 🙂

fika

*** În prima pauză de fericire am petrecut alături de Adelina BohanAlexandra Bohan, Alexandra Ignat, Alexandru Taradaciuc, Anda Elena PintilieAndreea Crețu, Andreea Ignat, Bogdan Mihai Alupoaie, Constantin Ciobanu, Constantin Ciortan, Diana Elena Lupu, Dragoş BârgăoanuFlorina Gabriela Pascariu, Gabriela Elena Mereuță, Ioana Stoian, Ionuț DurbacaIonuț Teoderașcu, Marian Matei, Mariana Doroșenco, Simona Patraș și Victor Cojocaru. Blogger, dar și fotograf de bloggeri și de nunți, zâmbărețul nostru preferat – Paul Pădurariu!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *