Explicaţiuni,  Pietre...,  Vorbe de duh

(Anti)reclamă la Șapte Pietre

Scriu aici, pentru a-mi asuma vina. Pentru prima dată în cariera de blogger am ales să-mi încalc propriile reguli și am șters o postare. De fapt, nu am șters-o, doar am pus-o pe pauză. Postarea va redeveni vizibilă în orice moment în care voi conștientiza că unii oameni chiar nu știu să profite de șansa ce li se oferă.

Ok, deci am făcut să dispară o postare de pe blog. Cel despre care pe drept scrisesem și-i făcusem antireclamă a devenit, între timp, mai bun? Posibil să nu. Sau, Doamne ajută!, poate că da. Are niște copii care, ca toți copiii, au nevoie de iubire, de îngrijire, de siguranță. De orice e bun și frumos în lumea asta – și nu de a duce în cârcă păcatele voite ale părinților + jalea și lacrimile atâtor amărâți pe care tati i-a jumulit fără milă.

Niciun motiv din lumea aceasta, nici scuzele (sincere sau nesincere) pe care nu le-am primit vreodată nu ar fi trebuit să mă împingă la un asemenea gest. Nici măcar bunătatea sau mila nu stau la baza reacției mele. E o nebunie de moment. S-a plâns nenea că îi fac rău – deși, eu doar povesteam felul în care el mi-a făcut mie rău. Ok, totuși… să spunem că-i cum zice. Dacă eu nu-i mai fac lui rău, va face și el un bine, pe mai departe?

Răspunsurile nu sunt pentru mine. Dar, Dumnezeu le știe pe toate. Și domnul îl cunoaște pe Domnul. Măcar prin intermediul unui cumnat de al cărui nume s-a folosit, atunci când a vrut să fie convins că vom bate palma în acea afacere. Singurul lucru pe care-l regret enorm e faptul că, de atunci, eu nu mai fac decât să-l salut pe cumnat și să fug din calea lui. Mă simt vinovată că n-a fost primul om pe care să-l anunț despre comportamentul domnului și despre felul mișelesc în care acela se folosește de el. În același timp, nu am vrut să bag zâzanie în familie. Am greșit că n-am vorbit atunci când ar fi trebuit? Mai mult ca sigur, da! Însă, nu-i nimic, greșelile se pot repara.

Sau oamenii se pot îndrepta, iar greșelile se pot ierta. Eu mi-am făcut partea mea de treabă. Îndreptare plăcută, domnule! Zaheu Vameșul ar putea să vă fie ghid în această dureroasă, dar tămăduitoare schimbare!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *