Hopa tropa prin oraş,  Umanitar

Dăruiește-ți sănătate și oferă speranță!

O doamnă avea dureri mari de cap și medicamentele păreau să nu-și mai facă efectul. O prietenă scăpase cu totul de sub control celulita și nu mai suporta să se privească în oglindă. Unui amic îi era frică să se mai trezească dimineața, dacă în timpul nopții se bucura de un pahar în plus. Iar durerile de spate puseseră stăpânire pe un alt amic – într-un asemenea hal, încât nu se mai putea ridica din scaun.

Poveștile lor de groază le-am tot auzit, de-a lungul timpului. M-am liniștit, apoi, când am aflat că astăzi se simt mai bine. Uimirea a fost totală când am descoperit că, la binele lor a contribuit și un element comun. Pentru că toți au ajuns, într-un final, la criosauna de la TERRA Centrum.

Nu prea știam nimic din ceea ce se întâmplă acolo și, recunosc, tot ceea ce-mi venea în minte era versul băieților de la Taxi – Criogenia salvează România! :).

În realitate, am aflat că în trei minute n-ai timp să congelezi definitiv – dar ai timp suficient să-ți activezi mecanismele de autovindecare a organismului. Răcirea pentru scurt timp a pielii determină înlăturarea oboselii, refacerea și recuperarea după efort, îmbunătățirea somnului, a funcțiilor sexuale, stimularea sistemului imunitar și îmbunătățirea proceselor metabolice. Totodată, criosauna ajută și în cazul unor probleme mai grave, de exemplu în boli dermatologice, reumatismale, hormonale sau neurologice.

Investiția în sănătate e importantă. De aceea, mă gândesc că o ședință de criosaună – care costă 90 de lei – e costisitoare, dar poate fi mult mai ieftină decât rețetele compensate. La fel cum prevenirea unei boli este, de fapt, de o mie de ori mai ieftină decât tratarea ei.

Cu atât mai mult, cei 90 de lei nu mi s-au mai părut atât de mari, când am aflat că, având grijă de sănătatea mea, pot dărui speranță și mă pot implica în viața a 90 de copii cu dizabilități.

TERRA Centrum și Fundatia Star of Hope și-au dat mâna și au pornit, împreună, campania Dăruiește. Integrează. Unește! Așa se face că, un om care va începe să se ajute pe el, va putea ajuta și copiluții cu probleme – întrucât 25% din valoarea procedurii de criosaună va fi direcționată către Centrul Regional de Reabilitarea „Steaua Speranței”.  

Anual, la „Steaua Speranței” beneficiază de terapie logopedică, kinetoterapie, terapie cognitiv comportamentală, terapie individuală și de grup un număr de 90 de copii cu diferite dizabilități.

Intervenția terapeutică adecvată creste șansele lor de recuperare și integrare socială. Strângerea de fonduri este necesară, cu atât mai mult cu cât părinții nu își permit să susțină financiar intervențiile terapeutice.

Până pe 30 decembrie 2014, clienții TERRA Centrum care vor alege serviciul de criosaună în baza invitației de participare la campanie vor putea direcționa 25% din prețul per ședință Centrului „Steaua Speranței”.

De asemenea, fiecare participant poate susține campania Dăruiește. Integrează. Unește!, prin trimiterea a cel puțin trei invitații către prieteni. Orice persoană invitată, care nu poate efectua procedura de criosaună din motive ce țin de  contraindicații, poate dona integral suma de 90 lei pentru susținerea cauzei – iar banii vor fi virați direct către Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Speranței”.

Eu intru în joc – pentru sănătatea mea și pentru o șansă în plus pentru copiii beneficiari din cadrul campaniei. Tu? Ce mai aștepți?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *