Haz de necaz

Pipi, haz și necaz

Avem câteva luni destul de scârboase de când, în așteptarea liftului, ne rugăm să nu găsim surprize. Surprize ude și urât mirositoare, numai bune atunci când vrei să urci cu sacoșe multe, cu purcel, copil și cățel.
Suspecții sunt niște neni mai iubitori de băuturi alcoolice – vecini și prieteni ai vecinilor noștri. Iar printre suspecți este și un vecin de palier pe care eu, sincer, îl suspectez cel mai puțin. Mă întâlnesc destul de des cu el într-o zi/ săptămână și n-am urcat niciodată în liftul proapăt udat, imediat după el. Alți vecini n-au aceeași părere, așa că îl vânează intens și abia așteaptă să-l prindă cu prohabul descheiat.
Până atunci, se pare că unul a luat atitudini războinice și anonime, fără semne de punctuație și fără să se intereseze măcar la ce apartament locuiește presupusul pișărcos. Așa se face că, dimineață, când George a deschis ușa de la intrare, a căscat ochii mari-mari-mai și, apoi, a izbucnit într-un râs isteric. Pe ușa noastră era prins cu scotch  următorul mesaj:

Pipi in lift

În mod logic, e o jignire. În mod clar, e o confuzie. În mod și mai clar, e cea mai simplă răzbunare. Pentru că, la fel de bine, un nebun îți poate da foc la ușă și, apoi, să-și ceară iertare: Scuze, am confundat apartamentele! În cazul ăsta, prefer pișărcosul, în locul unuia care confundă ușile – nu din 44 de apartamente, ci și din doar patru, câte sunt la un etaj.

Of, Doamne, e chiar atât de greu să ai vecini normali cu capul și cu vezica rezistentă?… 🙂

7 Comments

  • Carmen

    Imi e cam dificil sa inteleg cum de nu exista comunicare intre vecinii de palier, care, teoretic, ar trebui sa se cunoasca dupa o perioada minima de convietuire.Nu cred ca cineva de la etajele inferioare a urcat pana la etajul la care stati voi pentru a lipi anuntul. Eu cred ca e o gluma a unui vecin cu simtul umorului foarte dezvoltat.

    • anda_elena

      Între vecinii de palier și între vecini, în general, există comunicare. Asta nu înseamnă, totuși, o garanție a faptului că fiecare știe cu exactitate unde stau (etaj și apartament) celelalte 43 de familii. Mai ales că sunt și vecini noi sau în gazdă.
      Nu a fost o glumă, dar a fost, sigur, un rateu :).

  • george

    Cand statteam la bloc, aveam si noi confuzati de astia care se reechilibrau sprijinindu-se de pereti. Asta pana cand toti peretii din scara au fost facuti in calciu, cu zgrunturi dureros de ascutiti:)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *