Hopa tropa prin oraş

Muzica – mai aproape de suflet!

Peste 35 de coruri din România și din Republica Moldova, dar și din Ucraina, Bulgaria, Guineea Ecuatorială vor transforma Iașul, săptămâna aceasta, într-o adevărată scenă a muzicii religioase, folclorice și culte. Festivalul – Concurs Coral Inernațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu” înseamnă o idee mai mult decât îndrăzneață și, spun de pe acum – reușită! În acest context, Asociația Iubire și Încredere Iași, organizatorul acțiunii, va aduce în atenția publicului cele mai bune formații corale care cuprind persoane până la 40 de ani inclusiv, exceptând dirijorul.

În concurs, corurile se vor întrece pe cinci secțiuni:
* Coruri de licee cu profil muzical și seminarii teologice în care se studiază muzica
* Coruri de la universitățile de Muzică și de la facultățile de Teologie
* Coruri de tineri amatori, care nu studiază în școli cu profil muzical
* Coruri din diaspora
* Formații de muzică psaltică

O secțiune aparte a Festivalului, care se va desfășura fără concurs, va fi aceea destinată corurilor de copii, incluzând Programul Cantus Mundi, coordonat de Corul Național de Cameră Madrigal.
Corurile prezente din țară și din străinatate vor interpreta piese impuse și la alegere, religioase, prelucrări folclorice și culte din repertoriul național și universal, iar prestația acestora va fi analizată de un juriu format de specialiști români și străini. Cele mai bune trei coruri de la fiecare secțiune în parte vor primi premii, iar Trofeul „Gavriil Musicescu” va fi acordat de juriu pentru cea mai bună formație corală din cadrul Festivalului. Nu vor lipsi nici premiile speciale din partea partenerilor, a juriului sau a sponsorilor.

IMPORTANT!!!

Festivalul nu va include doar competiția propriu-zisă, ci va anima întreg Iașul și-l va pune pe note muzicale. Între 1 și 7 iulie se vor organiza workshop-uri, iar corurile prezente în concurs vor concerta și la diverse instituții de cultură, în spații publice și la cămine de bătrâni.

afis festival

Mini-concerte se vor organiza și noaptea, și ziua în cel puțin zece biserici, iar concertul culminant, care își propune să atragă mii de spectatori se va desfășura sâmbătă, pe 5 iulie, în grădina Palas Mall.
Gala Festivalului va avea loc a doua zi, la Opera Națională. Aici vor participa corurile câștigătoare din țară și din străinătate de la toate secțiunile, dar și invitați speciali precum Corul Preludiu, Corul Capela Moldova al Radio-Televiziunii din Chișinău, Corul Armonia, Formația de muzică psaltică Byzantion.

Noi avem invitație și am răspuns, cu tot sufletul, da! Da și felicitări pentru curajul organizării Festivalului – Concurs Coral Inernațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *