Şcoala părinţilor,  Vorbe de duh

Desene animate cu spânzuraţi

Maria se uită la desene animate pe Disney Junior pentru că, acolo, cică-s scenele mai decente. Asta nu înseamnă că, în mod frecvent, nu s-ar auzi câte un la naiba sau un fir-ar!… Toate acestea pălesc, însă, în faţa a ceea ce am văzut aseară! Da, fix pe Disney Junior!
Norocul e că, de multe ori, uitatul Mariei la desene se desfăşoară concomitent cu alte activităţi. Aşa că, ieri, pe la 9 fără ceva, nu mă lăsa să schimb programul, dar nici nu se uita la Goof Troop – o porcărie de serial de desene animate, desprins din Clubul lui Mickey Mouse.

Aici, Goofy şi Pete sunt deja mari, au şi copii. Goofy este vai de el, sărac şi destul de prostuţ, în timp ce vecinul lui, care în Club colecta mereu taxe, a ajuns mare boier. Ăstuia din urmă încă îi strălucesc ochii după orice posibil beneficiu aşa că, atunci când Goofy a câştigat o excursie în Hawai, Pete i-a şterpelit-o de sub nas.
Ca să-i plătească cu aceeaşi monedă şi ca să-l facă să conştientizeze marea greşeală, nevasta lui Pete şi cei doi copii + Goofy şi plodul din dotare au pus la cale un plan diabolic! De aici, începe distracţia!
În timp ce Pete dormea totlănit pe un fotoliu, încăperea în care era s-a transformat. Din tavan a coborât Goofy, cu gâtul prins într-o frânghie şi cu o lumină verde pe el.  Se spânzurase, cică, de supărare că prietenul lui îl trădase. În timpul ăsta, roata se învârtise şi inclusiv Pete murise. Blestemul furtului excursiei în Hawai se abătuse asupra familiei lui. Nevasta era servitoarea băiatului lui Goofy, iar copiii lui o luaseră pe căi greşite. Atât de greşite, că au fost împuşcaţi, în direct, sub ochii bântuitului Pete… Mama lor plângea, iar şeful îi spunea, ironic: Lasă, te învoiesc săptămâna viitoare 15 minute, ca să ai timp să-i înmormântezi! Ha-ha-ha!

Maria era cufundată în joacă, la găletuşa cu ponei, iar eu dădusem sonorul mai încet şi priveam îngrozită. Mă uitam la un desen animat, numai bine plasat, înainte de somnul copiilor. Copii dintre cei mai mici – că ăsta este, teoretic, rolul lui Junior. Practic, stirile de la ora 5 se pot muta oricând pe Disney.

[Citeşte şi: Şcoala vieţii sexuale pe Minimax]

7 Comments

  • cristina

    noi am cam renuntat la disney junior,la prima vizionare tocmai a serialului in cauza.Au luat o razna,si mai au curajul sa spuna ca Alba ca Zapada e sadica

  • george

    Oare CNA-ul vegheaza la astea sau vaneaza numai stirile de la ora 17.00? Ce ma bucur ca in copilarie nu am avut la ce ma uita la televizor dar in schimb ascultam ore la rand povesti la pick-up… Ce vremuri!!!

    • anda_elena

      Şi eu mă bucuram, într-o vreme – ce bine mi-a fost mie, după mine, potopul! Însă, acum, când am copil, mi s-a cam şters rânjetul de pe buze… Şi, într-adevăr, cam potop se preconizează, din toate punctele de vedere :(.

  • Olivia

    Si desenele animate cu care am crescut noi erau pline de violenta….doar ca noi nu aveam atatea canale tv la dispozitie. Aveam doar un desen animat la care ne uitam de la inceput pana la sfarsit.

  • Monica

    tot de pe acolo am auzit si eu intr-o zi pe fie-mea (de 4 ani jumatate) spunandu-i unei jucarii ” iti tai gatul” , asa ca acum selectam desenele animate chiar si de pe Disney.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *