Pentru minte,  Vorbe de duh

Coarne de bou şi de drac

M-am uitat, aseară, la un nou episod din Minţi criminale. Pe scurt, povestea pornea de la un el – care s-a logodit cu o ea, în timp ce ea era încă măritată. Apoi, el s-a căsătorit cu ea. Un moment prielnic ca el să înnebunească la gândul că ea, oricând, şi-ar putea găsi un nou amant ori un viitor soţ. Lăsându-l pe el ca prostul, aşa cum l-a lăsat şi pe ăla de dinainte. În fine… lucrurile au degenerat şi mintea lui a luat-o razna, ajungându-se la tot felul de chestii sadice şi la multe crime.
Eu am să mă opresc înainte de în fine. La păţaniile de zi cu zi, adică. Pe care le aud mereu, la unii şi la alţii. E o modă să-ţi înşeli partenerul. Dar, na – cică relaţiile de-o noapte nu s-ar pune! Ei… crezi tu…
Lucrurile se complică atunci când o relaţie de o noapte devine una de mai multe nopţi în care tu – indiferent că eşti o ea sau un el – te abureşti sau chiar te îndrăgosteşti de perechea altcuiva. Lucrurile se complică atunci când iubirea ta se desparte de fosta ei iubire – nu pentru că ar fi fost probleme în paradis, ci pentru că tu ai intrat pe frecvenţă şi ai bruiat semnalul.
Cel din cuplu, care înşeală, este vinovat total. Însă tu, care accepţi firimituri de dragoste scăpate de la botul altuia, eşti la fel de vinovat. Şi, mai eşti şi fraier. Şi rău! Cum poţi să te bucuri de succesul tău, cum poţi să crezi că ai fi iubit, cum poţi să crezi că, în sfârşit, şansa îţi surâde – atunci când omul de lângă tine s-a smuls cu atâta uşurinţă şi cu atâta indiferenţă din braţele unui alt om? Eventual, dintr-o familie
Cam care sunt calităţile cuceririi tale – de poţi trece, legat la ochi, peste un asemenea defect? Fără a-ţi pune, apoi, întrebări? Fără a te gândi la viitorul relaţiei tale, bazat pe neîncredere, teamă şi gelozie bolnavă…?

Un rău mare nu se produce dintr-o dată. El se face cu paşi mici, răi şi siguri. Prin conştientizarea răului şi persistarea în prostie. Şi, da, un rău mic poate da naştere chiar şi unei crime.
Hai, să fiţi fericiţi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *