Din online,  Umanitar

Călin a primit Viață!

Aseară, am participat la evenimentul organizat special pentru Călin. Am încercat, fiecare în felul nostru, să oferim Timp și Viață unui copil. Eu eram acolo, în calitate de blogger. Eram și un pic reporter – gândindu-mă la toate cazurile sociale despre care am scris și în care m-am implicat. Nu în ultimul rând, am fost acolo, cu suflet de mamă. O febră 40 și un drum la spital, în toiul nopții – sunt experiențe prin care fiecare a trecut cu pruncul său și, care ne cutremură. Totuși, astea par mizilicuri, în fața adevăratelor tragedii.
Călin și familia lui luptă pentru Viață. Nu pot decât să mă declar fericită – că atâția alți oameni au ales să lupte alături de ei! Indicat ar fi fost să nu fie nevoie… Însă, Dumnezeu își alege copii pe care îi trimite în lume cu o misiune specială. Iar misiunea lui Călin se concretizează cu fiecare zi ce trece. El ne unește în rugăciune și în fapte bune. Ne amintește să prețuim viața și să mulțumim pentru tot ceea ce avem. Ne doboară prin forța lui și ne uimește cu inocență și maturitate, deopotrivă.

Călin are o cruce grea – pe umeri. Călin avea, aseară, o cruciuliță – la gât. I-am spus că-mi place și l-am felicitat c-o poartă. Doamne-Doamne mi-a dat-o, ca să mă fac sănătos!, mi-a răspuns. Apoi, și-a văzut de ale lui.
A fost altfel decât mi l-am imaginat. S-a mișcat peste tot, a dansat, a făcut glume, s-a supărat, a râs. A prezentat modă, a aplaudat, a boxat. A fost plin de viață! A fost un copil cât se poate de normal – trădat, doar, de niște cicatrici urâte pe căpușor. A demonstrat că, pe cât îi permite starea de sănătate, se bucură pe deplin de copilărie. Minunată a fost și surioara lui, o mândrețe de fetiță, zvăpăiată și cochetă, veselă și artistă.

Tot meritul pentru o copilărie frumoasă – îl au părinții. Părinți care… mi-e greu să înțeleg de unde mai au putere dar, își cresc copiii cu zâmbetul pe buze. Adevărat, le lipsește sclipirea din privire – dar, o lumină mai mare, pornită din inimă, îi menține în cursă.

Evenimente de genul celui de aseară le încarcă și lor bateriile. Pentru că e important să nu se simtă singuri. Pentru că o mână întinsă, în astfel de clipe, le întărește credința și speranța. Mulți oameni au fost, aseară, alături de Călin și de familia lui cea frumoasă. Organizatorii și-au făcut bine treaba și au adus, pe lângă lume obișnuită, nume mari.

A fost o onoare pentru mine să cunosc de aproape, în sfârșit, chipul din completarea vocii fabulosului om de radio – Florin Daminescu.
A fost o bucurie să-mi revăd și vecinul de cartier. Cel pe care-l priveam, pe furiș – și pe care îl consideram un zeu pe bicicletă, în anii în de glorie de la Radio Nord-Est. Daniel Buzdugan este bucureștean, de acum. Și, vedetă! Rămâne, însă, la fel de simplu și de simpatic, precum îl bănuiam. Aproape de oameni și cu sufletul la Iași.
Prezența doamnei Beatrice Rancea a fost, din nou, o plăcere. Nu o uimire. Pentru că, m-am învățat s-o întâlnesc la evenimente de caritate și s-o consider, deja, ieșeancă.
Au dat curs invitației la eveniment și Cristina Nichita și Cătălin Moroșanu. Îi prezint la pachet, pentru că ei au oferit două bijuterii pentru a fi scoase la licitație. O rochie foarte frumoasă și o pereche de mănuși de box au adus, împreună, încă 1.500 de lei pentru Călin.
Invitați speciali au fost și Mădălina Lefter, trupele de dans Quasar și The Sky, plus băieții cu improvizațiile – Trupa Idiot. Nu l-am uitat, dar l-am lăsat la urmă pe Adrian Monoranu, colegul blogger. Mono a vorbit despre marketing, blogging și cinism și… a vorbit bine!
Partea a doua a spectacolului s-a lăsat cu muzică și dans. Mie, una, chiar îmi era dor să mai particip la un concert cu trupa Vunk. Să mai cânt alături de băieți: Dintr-o mie de flori parfumate, eu te-am cules/ Dintr-o mie de măști colorate, tu m-ai ales…

Dintr-o mie… a fost ales și Călin. Ales să fie următorul copil sănătos. Aseară, lumea i-a oferit Timp și bani – pentru Viață. Daruri materiale vor mai veni, pe parcurs. La ele, trebuie să rămână constante gândurile noastre de bine, ruga și dorința de a ne implica. Pentru Călin. Pentru un copil care luptă neîncetat pentru ziua de mâine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *