Ale tinereţii valuri,  Publicitare

Povești aurite

Țin minte că, în perioada aceea, era destul de agitat. Nu știam de ce. Nu îmi imaginam că e într-o mare căutare, că a văzut zeci de modele de inele de logodnă, că își imaginează diverse scenarii, că repetă în fața oglinzii. Poate că acum râde și el pe sub mustăți, dar atunci era emoționat și stresat până peste urechi. Dacă stau bine să mă gândesc… a avut și motive! Cam cât de inconștient să fii, s-o ceri pe iubită de soție chiar de ziua ta? Cam cât de mare este riscul să nu te mai bucuri în veci de ziua ta? El a riscat – și, pentru acel moment, a câștigat. Sper să nu ajungă vreodată să regrete victoria! 🙂

Am retrăit acele secvențe, vizitând site-ul de bijuterii La Rosa. Și-apoi, povestea a curs lin, mai departe. Mi-am amintit cât de mult am căutat, până să alegem verighetele. Și cât de mândri am fost, atunci când le-am ales pe cele mai potrivite! Apoi, am realizat cât de plin de semnificație a fost momentul în care i-am cumpărat Mariei prima ei pereche de cercei! Prima și singura, deocamdată. Noi nu avem multe bijuterii de valoare – însă, cele pe care le avem au o valoare mai mult decât materială! Sunt de suflet. Sunt parte din noi. Au și spun o poveste!
Până la urmă, cred că acesta este farmecul unui accesoriu. Să fie împletit cu viața ta. Să te identifici cu el. Să te facă să zâmbești, atunci când îl porți. Să te bucure, atunci când îl revezi!
Maria a învățat despre degetul inelar, înainte de celelalte patru denumiri de degete din dotarea fiecăruia dintre noi. Pentru că, pe inelarul de la mâna stângă, mami are inelul de logodnă. Iar pe inelarul de la dreapta – verigheta. Le știe, pentru că mereu se joacă cu ele și le admiră. Însă, cel mai mult, Maria se bucură atunci când descoperă că verigheta lui mami seamănă cu ceea ce are și tati pe unul dintre inelare. Și, deși nu înțelege ea prea bine, știe că aceste simboluri ne unesc. Și ne țin împreună, ca într-un cerc perfect – într-o familie frumoasă.

Fiecare bijuterie ar trebui să spună o poveste. Și, fiecare dintre aceste povești ar trebui păstrate în suflet, ca pe niște comori de mult preț.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *