Competiţii,  Hopa tropa prin oraş,  Pentru minte,  Verde...

Mâine vizitez viitorul

Azi dimineață am primit o invitație la un eveniment. Am spus da, pentru că este de pe domeniul meu și pentru că ideea mi s-a părut interesantă. Mi-am propus ca mâine să fiu punctuală și m-am luat, apoi, cu altele.
În seara asta, am primit aceeași invitație de la Chinezu. Ei, în contextul acesta mi s-au aprins niște beculețe! 🙂 Pentru că, atât cât am reușit eu să-l cunosc pe Cristian China-Birta, știu că el nu ne-ar fi chemat în veci – pe ceilalți bloggeri și pe mine – la un eveniment care să nu fie cât se poate de fain! Așa că, beculețele mele nu s-au oprit din clipocit! Trebuia să aflu mai multe despre ceea ce are să se întâmple mâine dimineață! Prin urmare, nu doar pentru știrea din ziar, ci și pentru blog – am făcut o documentare ca la carte, de parcă m-aș pregăti să-i iau cel mai tare interviu prințului de pe Tărâmul Reciclării! 🙂

Ideea e cam așa. Voi merge la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, într-un laborator. Așa, și?!, mă veți întreba! În ce mod se schimbă datele problemei dacă vă spun că laboratorul – pe numele lui complet: Laboratorul Verde al Reciclării – este, de fapt, un autocar? Un autocar modificat și adaptat, în stare să uimească orice copil și să-l provoace la ingeniozitate și responsabilitate? Eee… parcă am atras puțin atenția, nu? Presupun că în aceeași măsură în care am băgat și în ceață! 🙂
Laboratorul acesta buclucaș umblă prin toată țara, într-un parteneriat Eco-Rom Ambalaje + Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului și Ministerul Mediului și al Pădurilor. Din cele 25 de orașe programate pentru primul semestru, mâine ajunge la Iași! Mâine voi ajunge și eu în autobuzul viitorului – sau al prezentului minunat. Și, mâine, voi conștientiza încă o dată, în manieră 2.0, cât de importantă este colectarea selectivă.
Vorba tricoului: Colectare selectivă sau moarte!

Maria, când a văzut craniul, m-a întrebat: Cine-i ăsta? M-a luat prin surprindere. Cred că micuții noștri pot învinge moartea, printr-o bună educație ecologică. Cred că, pentru micuții noștri și pentru viitorul lor ne putem schimba și noi. Devenind exemple pozitive, chiar și atunci când aruncăm o sticlă de suc sau un bilet de tramvai.
Plastic, metal, hârtie și sticlă ne pot fi aliați – nu neapărat munți de gunoaie! Poate că ar fi cazul să ne gândim mai serios la asta! Mâine mă duc în laborator! Și voi transmite de acolo speranța la Viață!

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *