OAMENI - în fiecare zi

15 septembrie la Mia Casa – Inculeț

Am putea spune că 15 septembrie a fost o zi cu semnificație. Iar elevii care vin la Centrul de zi Mia Casa – Inculeț au început, cumva, școala – sâmbătă.

Fiecare dintre cei 27 de copii a avut pregătit câte un ghiozdan cu: penar, două caiete de română, unul de matematică, câte unul de biologie, geografie și muzică. De asemenea, câte un bloc de desen și un vocabular, creion, pix, creioane colorate, carioci și acuarele, riglă. Fetele din clasele a VII-a și a VIII-a au primit și câte un caiet studențesc de română și matematică și câte o trusă de geometrie. Nu au lipsit nici produsele de igienă, puse în toate cele 27 de ghiozdane: pachet de șervețele, săpun, periuță și pastă de dinți! 
Restul – cărți, caiete, creioane, pixuri, genți, jocuri, hârtii colorate și alte cele… TOT ceea ce nu a ajuns direct la copii – a fost lăsat la centru, pentru activitățile educative și recreative de acolo. 

Mulțumesc, Mihaela Moisă și Liana Grigoraș – pentru cei 1.100 de lei investiți în campanie și pentru că v-ați oferit să burdujiți mașina cu aproape toate darurile pentru copii! Mulțumesc, Liviu Suceveanu, pentru că ne-ai dus pe mine și pe Ștefania – cumnățica mea – la centru, pentru reportajul frumos făcut de acolo, în direct, la Radio Iași, pentru promisiunea de a fi alături, în continuare, de copiii de la Casa Mia – Inculeț! Mulțumesc, Alice Ciobanu, pentru că ai venit cu familia ta frumoasă la centru, pentru laptele adus și pentru pozele realizate de soțul tău! Mulțumesc, Ștefania dragă, pentru tot sprijinul în aranjarea pachetelor și pentru că mi-ai fost alături!
Mulțumesc, Florin Bârhălescu și Icar Tours! Mulțumesc tuturor, din suflet! Pentru că nu ați amânat fapta bună, pentru că nu v-a păsat de distanțele cele lungi, pentru că v-ați implicat!

Copiii v-au mulțumit și vă mulțumesc printr-un strop de zâmbet, altul de mângâiere, altul de promisiuni! Că se vor face ei mari, oameni educați și înțelepți – și vor ajuta alți copii aflați în dificultate să treacă cu bine peste supărările din viața lor!

Felicitări celor de la Mia Casa – Inculeț, care au grijă de copilași! Oamenii-îngeri sunt mereu acolo, pentru ei! În cazul în care vă întrebați cum ați mai putea ajuta… vă spun că Monica Stoleri – managerul centrului – are în plan amenajarea unei biblioteci. Sală există, cărți se tot adună, dar mobilierul/ rafturile – se lasă așteptate. Dacă puteți sări în ajutor, nu ezitați!

[Fotografiile sunt realizate de către Remi Ciobanu.]

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *