Din online,  Vorbe de duh

Minţi bolnave

Am primit un mail în Spam, aparent de la REALITATEA.NET, cu titlul: Dramă în lumea manelelor: Florin Salam a fost împuşcat în cap!

N-am nicio treabă cu manelele dar, inevitabil, într-o lume presărată cu… de toate, cunosc, în mare, nume de manelişti şi unele zdrăngăneli de-ale lor… În fine. De fapt, nici nu contează că omul este manelist. Anonim să fie… tot nu e normal să afli despre el că a fost împuşcat în cap.
Dechid mail-ul, surprinsă că nu am auzit nimic la ştiri. Mail de la REALITATEA.NET, care cita ca sursă HotNews. Da, de fapt era un virus ori ceva de genul, care mă trimitea spre un link pe care, dacă-l deschideam, habar n-am ce păţeam. Hai să vedem, totuşi, textul:

Artistul în varstă de 32 de ani a fost împuşcat în cap astăzi, în jurul orei 18, în timp ce se afla într-o cafenea a unui prieten, relatează HotNews. Atacatorul se pare că este unul dintre interlopii  cu care Florin Salam a avut un conflict în urmă cu cinci zile, în una din locaţiile patronate de acesta. Cântăreţul se află în comă profundă la Secţia de Terapie Intenasivă a Spitalului Universitar de Urgenţă din capitală. Doctorii spun că acesta are şanse minime de supravieţuire şi doar o minune îl poate salva. Pentru mai multe detalii, click aici. 

Un aici şi un link buclucaş. Mai mult decât încercarea de a mă păcăli să ajung într-o pagină care ar putea dăuna – sau nu – calculatorului meu, problema mi-e alta. De unde imaginaţia asta malefică? De unde scenarii atât de cumplite, despre cineva? Cum să scrii despre un om că este pe jumătate mort, în timp ce el e bine, merci? E asociat interlopilor, are o gaură-n cap şi trebuie să spere în minuni!  Posibil şi aproape credibil, mai ales că două nume importante din presă sunt asociate ştirii.
E adevărat că, dacă mail-ul ar fi fost despre cea mai nouă manea a lui Florin Salam nici nu mă sinchiseam să-l deschid… Aşa, au fost prinşi în cursă şi manelişti, şi nepăsătorii, şi extremiştii, care s-ar fi bucurat ca ştirea să fie reală. Totuşi… nu pot să fiu de acord cu ideea că scopul scuză mijloacele. Nu atunci când se vorbeşte depre moarte, împuşcături, spital, comă profundă… toate adunate într-o… glumă proastă. O glumă ce se poate naşte doar dintr-o minte bolnavă!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *