În pielea lor

Tot jucându-mă cu telecomanda, am nimerit pe Euforia. Era un film – nimic impresionant. Şi, totuşi, eu am fost impresionată de câteva cuvinte pe care, de atunci, nu mai reuşesc să mi se scot din minte.

Doi doctori, chirurgi esteticieni, erau sătui de atâta falsitate în jurul lor. De frumuseţe artificială şi de minciună – pe care chiar ei le creau. Unul zicea că n-ar accepta în veci să-i pună nevestei lui silicoane, nici să-i mărească penisul feciorului. Şi, atunci, a răbufnit: Le permitem oamenilor să exteriorizeze ura pe care o simt pentru ei înşişi!

Poate că pentru alţii, constatarea asta nu a însemnat mare lucru. Şi, totuşi, dacă stai să digeri un pic informaţia, descoperi fix asta. Că, majoritatea oamenilor care apelează la trucuri estetice, nu se simt bine în pielea lor. Sunt complexaţi, frustraţi, nu iubesc nici oglinda – se urăsc! Vor să se modifice, dar lucrătura se face pe acelaşi tipar din care au fost plămădiţi. Dacă se vor opera, vor deveni mai frumoşi. Dar, se vor simţi mai bine în pielea lor – ori vor păstra aceleaşi frustrări şi temeri şi sentimente negative? O operaţie va fi suficientă pentru a schimba ura în dragoste?

S-ar putea să-ţi placă şi...

4 comentarii

  1. Eu n-as schimba nimic la mine. Nu pentru ca nu ma urasc, ci pentru ca nu-mi pasa de aspectul exterior.

    In schimb, gasesc alte moduri sa ma pedepsesc: tutun, sedentarism…
    Fiecare cu metodele sale 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *