Competiţii

17. Luna – continentul sufletului meu

Tot timpul, când mă întâlnesc cu profa de istorie din generală, îmi amintesc de ceea ce ne prevestea pe atunci: Când eu o să fiu oale şi ulcele, voi o să vă petreceţi week-end-ul pe Lună!

La stilul în care au avansat ştiinţa şi toate cercetările, doamna profesoară s-a înşelat un pic. Cu siguranţă, va beneficia şi dumneaei, încă vie, de o excursie pe singurul satelit natural al Pământului. Eu am fost deja acolo!

Am primit un dar special, de la Toyota. Mi s-a oferit un Land Cruiser, o maşină cu 60 de ani de experienţă în off road. Aveam ocazia să cuceresc teritorii interzise, de pe orice continent. Dar cum sunt eu, altfel, n-am ales chiar un continent ci, ceea ce am numit cândva continentul sufletului meu.
De mică, iubeam Luna şi-mi doream s-o descopăr. De multe ori, mi se părea că e cineva acolo, care îmi face din mână. Ce e Luna?, întrebam mereu, în curiozitatea mea de copil. Un satelit… mi s-a răspuns. Dar, nu am fost mulţumită. Adică… ce e?! O bunică mi-a explicat aşa… cu aer de poveste: E ca un continent dintr-un alt spaţiu, e o legendă vie, un vis! Un continent interzis nouă, pământenilor.

Niciodată nu am crezut în faptul că ne-ar fi ceva interzis. Mai degrabă, am impresia că ne punem singuri unele piedici, pentru a reteza din idealuri… De aceea, n-am încetat să mă gândesc la modul în care voi ajunge să păşesc pe continentul sufletului meu! Oferta celor de la Toyota a venit, parcă, în completarea bucuriei pe care o trăiam deja. Tocmai îmi cumpărasem bilet pentru o călătorie în spaţiu, cu destinaţia – Lună. După ce m-am interesat şi am aflat că nava gigant are şi un fel de garaj, special pentru transportarea unor obiecte de mărimea şi greutatea unui Land Cruiser, bucuria a fost deplină!
Reprezentanţii Toyota încă nu-şi puteau explica felul în care s-au lăsat convinşi de ideea mea nebunească dar, păreau să mă susţină, totuşi, în aventura mea. De neoprit! Fără compromisuri! Fără limite! Aşa eram noul Land Cruiser şi cu mine, în drumul nostru spre Lună!
Ştiam că ne aşteaptă cratere, coline, zone de joasă altitudine inundate de lavă, dar şi munţi şi gheţari. În itinerariul nostru, aveam să parcurgem, pentru început, partea ascunsă a Lunii, pentru ca apoi să urmărim faţa vizibilă a ei, aceeaşi pe care, altă dată, o priveam de la fereastră! Am avut încredere completă în experienţa Land Crusier, maşină cunoscută pentru abordarea cu succes a celor mai dure condiţii de drum. Cu o manevrabilitatea şi o stabilitate deosebită, m-am simţit în siguranţă şi stăpână pe situaţie. Am condus mult, aproape două luni – timp în care am scris în jurnalul de bord, am filmat şi am fotografiat tot ce mi-a ieşit în cale.

Am făcut un jurnal special şi pentru cei de la Toyota, care se vor putea mândri, de acum, pentru că au primul autovehicul care a păşit pe Lună. Primul autovehicul care a trecut testul unui drum aproape de neparcurs, circulând pe roci lunare – roci vulcanice şi conglomerate de roci – şi pe gheaţa de suprafaţă, de lângă Polul Sud al Lunii. În aceste condiţii, e clar că niciun drum de pe vreun continent pământesc nu va fi de netrecut pentru Land Cruiser!
În ceea ce mă priveşte, Toyota Land Cruiser este şi va rămâne maşina care m-a ajutat să-mi depăşesc limitele şi să cuceresc teritorii până acum interzise. Este dovada împlinirii viselor şi drumul spre continentul sufletului meu.

[Postarea de faţă este a 17-a scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *