Pentru minte,  Pentru suflet,  Pietre...,  Umanitar

Îndemn pentru minte şi suflet

Eşti convins că-ţi vei iubi copilul, încă de dinainte de a-l concepe. Însă, iubirea pentru copilul tău depăşeşte orice imaginaţie.

Când îţi doreşti un copil, îţi doreşti şi sănătate. Când eşti pe cale să ai acel copil, implori sănătate.

Când nu ai copii, durerea unui copil te sensibilizează. Când eşti părinte, durerea unui copil te sfâşie.

Gândul că propriul tău copil ar putea suferi, în timp ce tu îl priveşti neputincios – este o pedeapsă cumplită. Realitatea unui astfel de gând – este o catastrofă.

Mulţi părinţi trec prin adevărate drame şi se întreabă: De ce copilul meu? Se revoltă, se smeresc, se smintesc, îngenunchează. Suferă cumplit şi varsă lacrimi amare. Se zbat să-şi salveze pruncul, cu orice preţ.
Din păcate, de multe ori, preţul acesta, lumesc, este ca un bolovan care atârnă de gâtul copilului. Când soluţie de vindecare există, dar nu sunt bani şi timpul trece, e ca şi cum ai auzi ticăitul unei bombe cu ceas. Sunt ultimele clipe de şansă din viaţa unui copil!

Aici, intervii TU! Aici, apar pe fir bănuţul văduvei, doi lei dintr-o pensie amărâtă, o alocaţie de elev, o renunţare la un pachet de ţigări, o dorinţă de a ajuta cu ceva. În momentul ăsta, părinţii îşi dau seama că nu sunt singuri. Realizează că boala copilului lor are o menire! Aceea de a aduna oamenii într-o luptă comună. De a redescoperi, în sufletul fiecăruia, bunătatea, milostenia, rugăciunea, implicarea. O dorinţă fără interes pentru un pui de om, până atunci, necunoscut.
Cât de mult contează fiecare pas, fiecare ban, fiecare sforțare! Cât de măreţ e fiecare mic gest! Câtă sensibilitate şi câtă sfârşire se pot naşte înăuntrul unei persoane care se considera, până atunci, nepăsătoare, împietrită… goală de sentimente!
Cât de necuprins e zâmbetul, când un război are ca rezultat, victorie după victorie, o mare victorie!!! Când se reuşeşte, prin efort comun, să se redea sănătatea unui copil, împlinirea este supremă!

Ieri, s-a mai dat o bătălie pentru Delia Andreea Tobol! Cântec, aplauze, bănuţ şi-o speranţă! Războiul nu e sfârşit. Nici pentru ea, nici pentru alţi copilaşi.

Mai intră, din când în când, în categoria Umanitar. Interesează-te cum şi dacă s-au rezolvat cele câteva cazuri prezentate aici. Nu ignora nici alte mesaje, de încredere, care povestesc drama unui copil.

Mă apropii de încheiere… cu o altă rugăminte. Nu uita că, nici copiii perfect sănătoşi nu sunt scutiţi de nevoia de a ajunge, din când în când, la doctor. Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”, cea mai importantă unitate sanitară din regiunea de nord-est a ţării, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-18 ani – se află într-o stare cumplită de degradare. Dacă vrei să contribui la reabilitarea spitalului, poţi face o donaţie de 2 euro, trimţând un SMS la numărul 879, disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone şi Cosmote.

Fie ca dorinţa ta, de a oferi un dram din puţinul pe care îl ai, să nu se sfârşească vreodată! Doar împreună putem oferi şansa unor copii cu o… şansă în minus… să ajungă mari, sănătoşi, fericiţi!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *