Competiţii

10. Între Pământ şi Lună e ASUS Transformer!

*** Am răspuns la provocarea de a modifica un fragment dintr-o scriere science fiction şi de a introduce o… tabletă ASUS Transformer! Citeşte, aşadar, De la Pământ la Lună – varianta Anda (Jules) Verne! ***

– Michel Ardan!
– Prezent! , răspunse un individ urcat pe dunetă.
Oamenii îl priveau curioşi pe călătorul de pe Atlanta. Prin înfăţişarea lui, impunea respect. În Franţa, în Europa, toată lumea îl cunoştea. Era celebru pentru riscurile pe care şi le asuma, în orice situaţie, dar şi pentru obiectul acela de care nu se despărţea niciodată. Un dreptunghi mic, făcut dintr-un material nedefinit, care îi prezicea viitorul şi îi memora trecutul…
Şi americanii, acum, erau cu un ochi pe Ardan şi cu celalalt pe ceea ce auziseră ei că se numeşte tabletă
Când reuşi să intre în cabină cu Barbicane, francezul îl întrebă cu nerăbdare:
– Cum merg treburile? Foarte bine? Atunci, cu atât mai bine, cu atât mai bine!
– Deci, zise Barbicane, fără altă introducere în materie, eşti hotărât să pleci?
– Absolut hotărât! Ai modificat proiectilul, aşa cum indica telegrama mea?
– Am aşteptat sosirea dumitale. Dar, întrebă Barbicane, insistând din nou, te-ai gândit bine?
– Dacă m-am gândit? Am eu timp de pierdut? Am găsit ocazia să fac o plimbare pe lună şi profit de ea, asta-i tot!
– Vorbeşti despre lună de parcă ai zice că mergi să-ţi vizitezi vreo iubită! Oare ştii tu ce e o plimbare până pe Lună?
Michel Ardan a scos tableta de la piept şi a zâmbit triumfător.
– Dar, dumneata ştii ce e asta? Am studiat atâtea despre lună, pe internet, că simt c-aş face parte din ea!
Barbicane era buimăcit.
– Nu ştiu ce e asta… iar ce-ai spus mai departe…?!
– Am în mâini un dispozitiv fantastic, dotat cu ecran tactil, dar şi cu tastatură. Uite! – şi desprinse tastatura de ecran – aici va sta toată călătoria noastră! Aici ne vom scrie jurnalul de bord din spaţiu, vom filma totul…
– Nu înţeleg nimic! Eşti nebun? De unde-ai apărut!
– Domnule, ţi-am trimis telegramă, că, presupun că la e-mail nu-mi răspundeai! Eu îţi prezint o comoară şi tu mă faci nebun?! Am înregistrat momentul acesta, ca să-ţi amintesc, să-ţi ceri iertare mai târziu!
Preşedintele Barbicane privea aproape leşinat secvenţele care tocmai se petrecuseră. În timpul ăsta, i se explica că unitatea de stocare de tip flash poate găzdui până la 32 de giga (?!). O cameră de 5 MP, amplasată în partea din spate şi una frontală de 1.2 MP, pot capta şi înregistra clipuri video! Călătoria pe lună va putea avea stocare nelimitată, cu ajutorul ultra-convenabilului ASUS WebStorage!…
– Sunteţi demoni, sunteţi îngeri??
– Nu, el e Asus Eee Pad Transformer! Iar eu sunt insul care îţi propune să-l laşi să plece pe lună! Poţi să mă însoţeşti! Prin programe speciale de pe această tabletă, am calculat fezabilitatea tehnică a unui tun spaţial! Nici dacă ar veni unul…  Neil A. Armstrong să combată teoria, n-ar avea câştig de cauză! Ai făcut treabă bună, domnule! Trebuie s-o duci până la capăt! Noi ne vom întoarce teferi de pe Lună! Şi minunata jucărie din mâinile mele va fi dovada vie a tuturor minutelor noastre în spaţiu!
Michel Ardan era atât de sigur pe sine, încât preşedintele a dat din cap, aprobator. N-a putut, însă, multă vreme, să mai rostească vreo idee.

*** Răspuns pentru o cerinţă opţională:
Sir Arthur Charles Clarke a scris, în 1951, nuvela intitulată The Santinel. Pe baza acestui scenariu, Stanley Kubrick a adaptat şi regizat, în 1968, filmul Odiseea spaţială 2001 (2001: A Space Odyssey). În acest film – apare, pentru prima, dată o tabletă!

DOVADA:

[Postarea de faţă este a zecea scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *