Competiţii

05. Informaţii la cald despre calculatorul viitorului

Am ajuns în anul 2051. 40 de ani avans înseamnă că ştiinţa a evoluat peste măsură! Privesc în jur şi sunt plăcut surprinsă de tot ceea ce-mi oferă viitorul în materie de tehnologie. Cel mai mult mă impresionează felul în care s-au schimbat calculatoarele. PC-uri am mai văzut doar la muzeu. Iar prize… prize nu mai există!

Un calculator al viitorului este mai mult decât eco! Are formă de frunză, încape în palmă şi se poate purta, cu mândrie, în buzunarul de la piept. Se încarcă de la soare, de la lumină şi însăşi utilizarea lui presupune un sistem de încărcare continuă. Asta înseamnă că nu se termină niciodată şi nici nu încetează vreodată să te surprindă. Îşi schimbă culorile, în funcţie de anotimpuri şi de zilele săptămânii. Cel mai important, e în ton cu cel care îl foloseşte şi se asortează perfect cu starea lui de spirit.

E un calculator cu viaţă! Nu are taste, iar ecranul e special. Reacţionează prin puterea minţii, transcrie gândurile, dar şi vorbele spuse cu voce tare. Deschide paginile dorite şi selectează cele mai bune şi mai credibile informaţii de care ai nevoie, într-un anume moment. Deşi foarte mic, are capacitatea de a proteja ochii. Ecranul se vede ca fiind uriaş, aerisit, cu scrisul suficient de mare şi cu o aranjare deosebită în spaţiu.

E un calculator minune! Poate citi orice fel de documente, poate descoperi orice tip de informaţie într-un timp minim, permite comunicarea scrisă, dar şi vorbită şi telepatică, face poze, filmează… Are capacitatea de a înregistra visele şi de a le analiza, de a detecta un eventual pericol – cutremure, de exemplu -, de a descrie cu lux de amănunte persoane pe care le întâlneşti pentru prima dată în viaţă! Te poate purta, într-o fracţiune de secundă, prin întreaga lume, prezentând documente, cultură, istorie, oameni! Creează senzaţia că faci parte din acea lume, că te afli în mijlocul ei şi nu în faţa unui calculator!

Clar! Asta e descoperirea descoperirilor pentru anul 2011! Voi aduce calculatorul din viitor şi-l voi plasa la loc de cinste, în cadrul magazinului online Oktal.ro!
Pentru că numai la Oktal răspundem cerinţelor utilizatorilor de mâine!

[Postarea de faţă este a cincea scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

4 Comments

  • Ionut

    Mai bine ramaneam la banda magnetica care se stergea in preajma unui magnet. Azi toate sunt mai mult decat vrem. Desi ni le permitem. Mie imi plac… Dar vai de noi… Toata informatia asta nu o sa ne pice numai noua in maini… Ci si altora, mult mai interesati de soarta noastra.

    • anda_elena

      Înainte, unii se străduiau să obţină informaţii despre noi. Astăzi, le oferim pe tavă :). Aşa e. Problema e că, de multe ori, ne facem rău conştient. Nu alţii sunt de vină pentru dezvăluirea de bună voie a unor informaţii sau poze care ne compromit. La asta ar trebui să avem grijă, pentru azi şi pentru viitor.

  • octavian

    Nu imi plac post-urile comerciale! Iarta-ma! Ma scot din sarite! Ce-ti veni?
    Telefonul meu deja face asta… Ce e nou?
    Nu o fac cu rautate, accepta criticile! Chiar nu vreau sa te supar!
    Dar intre jurnalism si publicitate e o … stii tu 🙂

    • anda_elena

      Ionuţ, după cum bine ai aflat, particip la competiţia online SuperBlog 2011. Accept criticile, dar acceptă şi tu, te rog, dorinţa mea de a mă implica într-un concurs.
      Un concurs care nu e doar publicitate, ci şi creativitate. Critică-mi ideile, nu tema. Sau sari peste postările din concurs 🙂 Am promis şi sper că observi că mă ţin de cuvânt, că în perioada asta voi scrie şi măcar câte un articolaş pe zi, din ăla în stilul meu, neimpus de nimeni. Aşa că, îţi garanztez, n-ai vreme să te plictiseşti!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *