Rozatoarele – incurajate de neaplicarea legii

Se pare ca rozatoarele sunt la putere. Mari si mici, tinere si batrane – aproape toate au un singur lucru in comun: nesimtirea.

Nesimtirea domneste si in randul autoritatilor. Face vreun nene important o plimbare seara, noaptea, dimineata prin parcuri? Se aseaza pe vreo banca in dreptul careia exista mormane de coji scuipate?

Aseara am vazut, dupa mult timp, doi gardieni/ politisti comunitari sau cum s-or mai chema ei acum – umbland prin parc, prin Alexandru. I-am vazut si m-am postat in fata lor. I-am intrebat cu ce treburi au ajuns si ei, in sfarsit, pe la noi. Vaiii, dar suntem mereu aici. Pe bune?! Nu i-am pus sa jure… I-am mai intrebat cate amenzi au dat ei vara asta pentru nesimtire. Cate rozatoare au ramas fara bani de seminte. Doamna, dar noi nu rezolvam treburile cu violenta! Mi s-a urcat sangele in urechi. Violenta inseamna sa-i luati si sa-i dati cu capul de banca! Nu sa-i amendati pentru ca fac mizerie in fiecare loc in care se opresc pentru zece minute!

N-ai cu cine, n-ai cu cine… Si, atunci, ce motiv sa aiba rozatoarele sa stopeze actiunea lor preferata? Bunul-simt? Si acum urmeaza un amar…ha-ha!
Nu sunt bani. Dar, nici nu se stie sa se faca un ban. Vara putea fi anotimpul ideal pentru a strange multi, enorm de multi bani de pe urma celor care nu-s in stare sa scuipe coji intr-un ziar facut cornet. Am mai spus-o si o repet. Doar amenzile pot educa! Desi mi-as dori si eu sa dau niste rozatoare cu capul de banca, ma abtin – pentru ca nici mie nu-mi place violenta. Dar imi place ordinea. Imi place sa intalnesc oameni educati. Imi place sa merg printr-un parc curat. Imi doresc ca, in momentele in care copiii se apleaca sa culeaga frunze, sa nu aiba in palme, bonus – coji de seminte si mucuri de tigara.

Da, stiu… n-ai cu cine, n-ai cu cine…

S-ar putea să-ţi placă şi...

3 comentarii

  1. Cunoastem! Pe langa seminte scuipate si mucuri de tigara, sunt care isi iau cu ei si animalul de companie. Mizeria de caine domneste in parcuri. Sa nu mai vorbim de zgomot. Multe parcuri sunt efectiv vandalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *