Din online,  Pentru minte

Talharita? Violata? Fericita?

*** Cabral ne intreaba: Cat de dispusa esti sa fii victima unei talharii sau a unui viol? Ar trebui sa citim si sa ne raspundem. Prima reactie este, clar – Nu sunt dispusa! Totusi, facem ceva pentru a ne feri de belele?

De multe ori, suntem prea independete, prea pline de noi, prea sigure ca noua nu ni se poate intampla nimic rau.Ne enerveaza mama – ca e prea cicalitoare sau prea se uita pe fereastra dupa noi, cand plecam si cand ajungem acasa.
Ne enerveaza fratele cel mare – ca vrea sa-si impuna autoritatea cu forta si ca nu ne lasa sa iesim cu prietenii lui. (S-ar putea sa stie el ceva!)
Ne enerveaza iubitul – daca se intereseaza in exces de soarta noastra. De multe ori, chiar daca o face cu bune intentii, il acuzam ca e prea gelos, ca nu are incredere in noi, ca prea se da mare si tare fara motiv. (Acum, nu ma intelegeti gresit, daca e pe bune excesiv de gelos si neincrezator – mai bine ii dati papucii!)
Ne enerveaza prieteni-bunici-soacre – de genul lui Cabral – care ne sfatuiesc si fac teorie, incercand sa evite o practica sumbra.

Tot ce pot sa-mi doresc pentru mine si pentru voi e sa avem mereu, in preajma, astfel de persoane enervante. Asa, poate reusim sa si retinem cate ceva dintre cele vitale pentru siguranta noastra. Asa, poate reusim sa mentinem discutiile doar la nivelul „vaiii, stii ce se poate intampla!?” si sa nu ajungem la „stii ce mi s-a intamplat?”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *