Explicaţiuni,  Haz de necaz

Va invit la cascat!

M-am trezit cu o povestioara in minte. Si, de atunci, tot casc.

La o petrecere, multi oameni stateau la masa. Un barbat a cascat. Apoi a cascat si o femeie. Sotul femeii, foarte gelos din fire, a considerat cascatul ca fiind un semn intre cei doi. A vrut sa se razbune si sa-si spanzure sotia de un copac. Asa ca, a luat-o cu el, cautand copacul potrivit. Unul era prea scund, altul nu parea rezistent… Nevasta nu intelegea nimic si l-a intrebat:
– Ce ma plimbi din pom in pom, precum cascatul din om in om?

Intrebarea asta a salvat-o de la moarte. Sotul ei si-a dat seama ca e contagios cascatul si ca sotia l-a luat fara sa vrea, nu ca ar fi avut o aventura cu barbatul de la masa.
Totusi, ce e cascatul si, mai ales, de ce se ia? Se pare ca, oricat de mult a avansat stiinta, un raspuns clar nu exista. Toate vietatile casca, dar doar la cimpanzei si la oameni starea e contagioasa. Copiii casca inca de la 11 saptamani, din burtica.
Se spune ca am casca pentru a ni se oxigena creierul sau pentru a-l raci, de emotie, de plictiseala, de oboseala… Cascam cand vedem o poza sau cand citim despre cascat, cand cineva de langa noi casca. Orbii casca atunci cand aud pe cineva facand acelasi lucru. O fi spirit de turma sau o modalitate de comunicare?

Voi ati cascat in timp ce ati citit aceste randuri? 🙂

Sursa foto: Google

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *