Haz de necaz,  Hopa tropa prin oraş

Portocale cu galeata

Noua unitate de masura pentru portocale este… galeata!
Au plecat ai mei, la Kaufland, pe jos. In drum, s-au intalnit cu zeci de caldari. Pline ochi cu portocale! Un om cu o caldare, un om cu doua caldari… hmm – atat de multi oameni?! Atat de multe galeti? Era, de acum, ceva suspect. Dar, cu cat se apropiau mai mult de Kaufland, intrebarile capatau raspuns – e promotie! 🙂

Si promotia suna cam asa: iei o caldare, gratis, si pui in ea cate portocale poti. Cand ajungi la casa, pui caldarea pe banda si ai grija sa nu-ti cada vreo portocala, ca altfel, ti se confisca. Ce ramane in galeata + galeata = 13,99 lei.
In medie, intr-o caldare incap sapte kilograme. Pot fi mai multe sau mai putine, in functie de indemanarea fiecaruia. Ideea e sa nu pui portocale mari la fundul galetii, ci mici si medii, ca sa nu ramana mult spatiu gol. Hehe, cica-si faceau oamenii niste calcule pe acolo, de te durea capul!
Unii puneau in portbagajul masinilor si cate patru-cinci caldari! Ori voiau sa faca dulceata, ori si-au propus sa intre la o cura de portocale.
Oricum, cu galeata sau fara, ideea de baza e ca, la alimentara la noi, cumparam portocale cu 3,6 lei/kg, iar aici, pe timpul promotiei, un kilogram ajunge la ~ 2 lei.

Intr-un final, nici ai mei n-au rezistat tentatiei. Ei s-au intors acasa cu diverse cumparaturi si cu… o galeata de portocale. 🙂

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *