Pentru minte,  Şcoala părinţilor

O lacrima poate aduce un zambet

De asta noapte, in pieptul unei fetite de trei ani bate inima unui baiat de cinci ani. Baietelul a fost victima unui accident rutier. Dupa sase zile in care a stat in coma, parintii si-au dat acordul pentru prelevarea de organe. Fetita astepta de doi ani (din totalul de trei…) o inima.
Stirea se poate citi de aici.

Pe langa faptul ca operatia efectuata reprezinta o premiera in Romania (avand in vedere varsta mica a pacientilor), sper ca gestul parintilor baiatului sa fie o lectie. Pentru noi toti. E dureros pana la infinit sa pierzi pe cineva drag – mai ales propriul copil. Dar, cand moartea e inevitabila, putem salva alti oameni. Si asa, prin respiratia, zambetul, reusitele celui care a primit o alta sansa de la viata, putem simti ca traieste si cel drag noua.

Nu vreti sa dati nicio bucatica din voi sau din ai vostri? Luati-le, atunci, in pamant, sa le manance viermii! Ca sufletul, oricum, nu mai are nevoie de trup. Ganditi-va, insa, ca va aflati in conditia de a cere. Sunt deja multi, saracii, pe listele de asteptare. E o loterie. Pentru ca sunt prea putini donatori pentru cati morti in viata exista. Daca ati fi pe acele liste, v-ati dori o mana intinsa (ori o inima, un rinichi…), nu? Pun pariu ca da. Ganditi-va…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *