Dragoste cu nabadai

La gradinita, initial, imi placea de Mircea. Era visul oricarei fetite. Un soi de Liviu Varciu in varianta gradi 🙂
Pe mine ma placea Ticusor. A avut ceva de munca dar, a fost perseverent. Eu – sa ma las, sa nu ma las?
De Constantin si Elena – ziua noastra – el a vrut sa-mi arate un giumbusluc. S-a invartit de doua ori, a ametit si s-a lovit de o masuta, spargandu-si capul. Pe el l-a luat mama lui ca sa-l duca la spital, eu am ramas in usa gradinitei, plangand. Mi-am dat seama ca il iubesc pe Ticusor! Apoi, la serbare, am renuntat la rolul de Paiata in favoarea lui – si eu am fost Ursul…. Ce dovada mai mare de iubire?

Astazi, relatiile dintre copii sunt mult mai mature, mai posesive, mai serioase. Fetitele se bat intre ele, pentru dragostea unui baiat. Se cunosc de foarte devreme suferinta si gelozia. La fel si dragostea romantica. Daca mergi intr-o gradinita, curg exemplele. Pentru azi, doar doua:
* Un baiat de 5 ani a spus ca se simte sufocat de o colega de-a lui. El iubeste o alta si, cand ii e lumea mai draga, fata asta vine si sare pe el, il pupa, il ia in brate. Ma sufoca, n-o mai suport! Fata plange ca un om mare, strange din pumni si intreaba: Ce sa fac, daca il iubesc?
* O fetita de aproape 4 ani viseaza ca prietenul ei i-a daruit un trandafir. Ii povesteste si lui visul, cand se intalnesc, la gradinita. Baiatul spune acasa si, in urmatoarea dimineata, parintii lui cumpara un trandafir si il ajuta pe pusti sa indeplineasca dorinta iubitei lui.

Frumos. Si periculos.

S-ar putea să-ţi placă şi...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *