Cum am mai cunoscut un sfânt

La nevoie, bineinteles…

Asa l-am cunoscut pe Sfantul Ioan Rusul. Alaptez de aproape cinci luni si n-am avut probleme. La inceput, unele femei se cam chinuie. Li se intaresc sanii si dor, se fac rani, bebe nu stie sa-si ia lapticul… eh, probleme de mamica. Probleme de care eu am fost ferita. Pana marti seara. Dupa atata timp, nu am crezut ca e cazul sa-mi mai fac griji. Ma durea sanul drept si se intarise, dar am zis ca se rezolva totul la urmatoarea papica. N-a fost asa. Miercuri mi-a fost cam rau toata ziua si am avut febra mare. Puneam batiste inghetate, din congelator, si in doua minute erau calde… Sa ma asez pe partea dreapta… mai bine nu!

Seara, i-am povestit prietenei mele, Andreea. Atunci ea mi-a amintit de cutiuta cu ulei pe care mi-a adus-o, ulei de la candela care vegheaza la moastele Sfantului Ioan Rusul din Grecia.

„Unge-te cu putin ulei”, mi-a sugerat ea. Andreea imi povestea despre sfant de dinainte, ca i se roaga lui pentru finutul ei, care are niste probleme de sanatate. Cu multa credinta si cu staruinta, de la zi la zi, la acel baietel se vad rezultate imbucuratoare. Dar ce imi spunea ea… imi intra pe o ureche si imi iesea pe alta…

N-am fost curioasa, nici in stare sa-l cunosc pe sfant. De nevoie… m-am uns. Era miercuri seara de acum, cam pe la 23.00. Apoi, m-am suit in pat, m-am asezat pe partea stanga si m-am culcat. La mai putin de jumatate de ora, Maria, care ar fi trebuit sa doarma dusa la ea in patut, s-a trezit. Ma simteam prea obosita ca sa ma ridic, s-o legan acolo, s-o conving sa doarma, asa ca am luat-o in pat. Numai ca, pentru ca ea sa stea la perete, eu trebuia sa ma intorc pe dreapta. Na, o fac si pe asta, am gandit eu. Cand m-am asezat, nu am simtit nicio durere. Cand am pus mana, m-am speriat. De bine… Totul era ok! Nu-mi venea sa cred ca nu mai aveam sanul intarit, ca nu ma mai durea.

Sfantul Ioan Rusul a raspuns unei rugaciuni fugare… Iti dai seama ce se intampla cand iti pui toata credinta in el si in ceilalti sfinti – prieteni si mijlocitori in fata lui Dumnezeu??
Daca am realiza aceste lucruri si daca ne-ar tine credinta mai mult de o secunda, probabil ca am fi mult mai fericiti. Mai buni. Mai luminosi.

O, Sfinte Ioane, vlastar al Rusiei si faclie a Bisericii lui Hristos, primeste putina noastra rugaciune si nu ne lasa fara raspuns. Desi nu avem credinta celor ce au cerut ajutorul tau si l-au primit cu indestulare, credem ca ne poti ajuta pe noi, ca sa slavim cu multumire numele lui Dumnezeu prin laude si cantari de: Aliluia!

(fragment din Acatistul Sfantului Ioan Rusul)

Update

*** 27 mai – Sfantul Ioan Rusul

*** Sfantul Ioan Rusul – marturii contemporane ale Iubirii lui Dumnezeu

*** Ziua lui – a Sfântului Ioan Rusul

*** Aşa sunt uitaţi prietenii?!

*** Prietenilor li se spune „La mulţi ani!” de ziua lor

*** Șapte lucruri pe care le-am învățat de la prietenul meu

S-ar putea să-ţi placă şi...

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *