Explicaţiuni,  Pentru suflet,  România

30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei

Multi dintre cei care au ajuns intamplator aici, in ultimele doua luni, au cautat informatii despre Sfantul Andrei. Asta a fost o bucurie si o surpriza. Din pacate, nu au gasit mare lucru. Postarea de anul trecut e scurta si fara multe informatii. Nici acum nu voi exagera, dar voi puncta cateva aspecte.

Sfantul Andrei a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul si primul care i-a urmat lui Hristos. De aceea, el mai este numit si Apostol cel dintai chemat al Domnului. Alaturi de fratele sau, Petru, si de ceilalti apostoli, a fost martor la minunile savarsite de Iisus, a cunoscut cuvantul lui Dumnezeu, a vazut patimile Invatatorului, a plans moartea Lui, s-a intarit in credinta in ziua Invierii. Dupa Inaltarea Domnului si Pogorarea Sfantului Duh, apostolii au tras la sorti si au mers in toata lumea pentru a propovadui Evanghelia. Astfel, Sfantul Andrei a ajuns si in tinutul Dobrogei de astazi, la stramosii nostri. Iata cum, cu adevarat, noi am aparut in istorie ca romani si crestini in acelasi timp! Cu toate acestea, de multe ori ne pierdem limpezimea mintii si credinta. Multi din jurul nostru renunta la Dumnezeul cel adevarat pentru o secta cu o vechime de cativa ani…

Multumim tie, marite apostole Andrei, noi neamurile cele de tine luminate si de pe pamant la ceruri de tine ridicate, ca de la slujirea vrajmasului departandu-ne, ne-am facut impreuna-locuitori cu sfintii ingeri si partasi ai slavei Domnului!
[fragment din Acatistul Sfantului Andrei]

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *