D'ale jurnalismului,  România,  Te-Ve(de),  Vorbe de duh

Presa terorista

***** Presa din Romania se afla pe lista amenintarilor la adresa securitatii nationale – alaturi de terorism, coruptie si crima organizata! Acest lucru a fost consemnat oficial in Strategia Nationala de Aparare elaborata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.
In traducere libera, Base&CO; cauta, cu orice pret, eliminarea tuturor celor care critica puterea.
Printre principalele vulnerabilitati ale Romaniei: „feno­me­­nul campaniilor de presa la co­manda, cu scopul de a denigra institutii ale statului, prin raspandirea de informatii false despre activitatea acestora; presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice in vederea obtinerii de avantaje de natura economica sau in relatia cu in­stitutii ale statului”.
Asadar, ii avem pe cei impotriva puterii si pe cei care pupa in fund puterea. Scuze. Adica – pe cei liberi, obiectivi, cu adevarat maestri intr-ale jurnalismului!
„Aici e drama Romaniei. Spu­neam eu intr-o seara, e o drama ca Romania are trei talk-show-uri care sunt total independente si toate trei, din pacate, sunt pe B1 TV, iar in celelalte 64 de talk-show-uri toti vorbesc la fel, aceeasi limba, acelasi mesaj, aceleasi minciuni, aceleasi presiuni.
Aici e foarte dubios si deja tine de in­teresul national si de securitate natio­nala si e treaba si a serviciilor secrete, si a CSAT”, a zis, cu maxima nesimtire, Radu Moraru, Nasul de la B1. Si a zis asta cu o zi inaintea declaratiilor oficiale
(Da… daca e ceva neclar… mai jos e un fund de bovina… numai bun de pupat!)
Presa nu e libera, oricum s-ar numi. Nu e nici obiectiva, nici mai putin slugarnica. Dar, de aici si pana la a afirma ca doar talk-show-urile de la B1 TV sunt cele adevarate… e deja prea mult!
Pe 17 iunie, intr-un comentariu din Jurnal Virtual, dadeam un exemplu de „bune practici” ale lui Moraru. Atunci, nasul il avea invitat pe Daniel Funeriu, ministrul Educatiei. Pe acesta l-a descris ca fiind un om cu bun simt, care stie sa ofere argumente la orice problema, vertical si care n-a mancat prea mult salam cu soia. Apoi a concluzionat… CITEZ: „E un ministru care ar trebui sa fie un exemplu pentru ceilalti!”. Iar vorbele pline de miere si rahat continua, din pacate, seara de seara!!!

In concluzie, presa e ok doar cand slugareste pe cine trebuie. Cand mogulii nu-s prieteni cu puterea, presa e o amenintare la adresa securitatii nationale. Hei, nu mai fiti atat de nesimtiti! Cum indrazniti sa spuneti pensionarilor ca vor muri, ca fara cei 15% din pensii nu vor mai avea bani de medicamente, mancare, intretinere?? Cum sa spuneti bugetarilor ca taierile cu 25 la suta din salarii sunt ceva rau? Cum sa-l acuzati pe tovarasul presedinte Traian Basescu ca ar minti? El era foarte sincer cand ne-a spus ca nu avem de ce sa ne facem griji din cauza crizei, cand ne-a anuntat ca iesim din criza, cand a dat asigurari ca pensiile si salariile nu vor fi afectate. Ce vina a avut el, saracul, ca bunele pronosticuri nu s-au potrivit si ca acum isi rectifica fiecare vorba, de la o zi la alta? Banditilor! Plecati capul si infulecati galusca! Daca nu, streangul va paste! Base are intotdeauna dreptate!

3 Comments

  • Anonymous

    ANDA,felicitari pentru articol!M-am racorit putin citindu-l caci prin cuvintele tale rostite cu curaj am exteriorizat o furie launtrica neexprimata.CRED ca am fi facut echipa buna in "presa terorista"…si inca regret ca nu am timpul sa mai punctez pe ici pe colo macar cate o parere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *