Oana Moraru vine la Iași, în cadrul Maratonului de Sănătate Secom
O urmăresc pe Oana Moraru de ceva timp, cu interes și cu destul de mult dat din cap, a aprobare. Ba mi-am și lipit acum un an, pe dulap, niște gânduri/ sfaturi de la ea. Era înainte de a începe Maria clasa pregătitoare… și mi-am zis că e bine să le am la vedere și să nu le uit când mă voi prinde în vâltoarea școlii și-a nebuniilor, a pretențiilor exagerate de la copii și a spaimelor.
O urmăresc pe Oana Moraru și-am vrut să și particip la o conferință pe care a susținut-o la începutul anului în Iași – dar pentru că a fost destul de scump biletul, am rămas doar cu dorința. Iată, însă, că Oana Moraru revine la Iași, în cadrul unui eveniment la care participarea este gratuită, grație companiei românești Secom – lider de autoritate în soluții de medicină integrativă pentru un stil de viață sănătos.
Maratonul de Sănătate Secom, așa se numește întâlnirea-dialog care va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 11.00, la Palas Mall – în Sala Mozart de la Congress Hall. E o întâlnire-dialog între părinți și Oana Moraru, mentor educațional + Nicoleta Daniela Siminiceanu, medic pediatru. E o întâlnire-dialog în care se va discuta despre adaptarea copilului la intrarea în colectivitate.
Tema e de veșnic interes, indiferent dacă pruncul e la creșă, grădiniță ori în primii ani de școală. Cunoaștem deja contextul din prima, a doua săptămână de (re)intrare în colectivitate, când apar tusea, mucii, mersul prin doctori și rețetele cu sau fără antibiotic… Copiii sunt nevoiți să se adapteze unui mediu complet diferit de familie, în care provocările sunt la tot pasul. Din păcate, stresul, emoțiile și oboseala afectează și sistemul imunitar. Și ne-nvârtim în cerc… căci virozele, răcelile de sezon sau tulburările digestive sunt mai frecvente în perioadele în care imunitatea este scăzută…!
De aceea, în cadrul evenimentului de pe 7 octombrie, specialiștii și părinții vor discuta despre cum îi ajutăm pe copii să se acomodeze la școală sau la grădiniță și să treacă cu bine peste momentele dificile. Abordarea este una integrativă, în care pregătirea emoțională este complementară cu întărirea imunității. „Prima zi de grădiniță aduce multă bucurie și mândrie în sufletul părinților și sentimente diferite și confuze din partea boboceilor. În zilele și săptămânile ulterioare copiii trec prin episoade infecțioase repetate. Imunitatea copiilor este ca un puzzle în care trebuie să așezi piesă după piesă, pentru o îmbinare perfectă a tuturor factorilor implicați în întărirea și susținerea acestui sistem ultracomplex de apărare al organismului”, a explicat Nicoleta Daniela Siminiceanu, medic pediatru.
Din punct de vedere emoțional, susținerea necondiționată a copiilor, cultivarea încrederii în propriile forțe și încurajarea creativității sunt esențiale pentru o tranziție lină în noul an școlar. „Între 6 și 12 ani, succesul școlar depinde nu atât de intelect, de calitatea școlii sau a profesorului, ci de puterea interioară a fiecărui copil: caracterul, reziliența, optimismul, atitudinea bună față de sine, un nivel anume de hărnicie. Sunt studii recente care arată că o bună atitudine față de învățare și dispoziția de lucru pot face un copil să înflorească până și în mediile academice mediocre”, a declarat Oana Moraru, mentor educațional cu peste 20 de ani experiență ca profesor și educatoare.
La Maratonul de Sănătate Secom se va discuta și despre ferestrele de oportunitate, acele momente în care creierul copilului este în mod particular eficient în anumite tipuri de învățare.
Sunt suficiente motive, spun eu, pentru care să zicem prezent la Maraton sâmbătă, pe 7 octombrie! E un eveniment plin de informații utile, iar de la invitatele speciale avem multe de învățat! Intrarea este gratuită, dar trebuie să ne înscriem, în prealabil, aici. Să ne grăbim! Participarea se face în limita locurilor disponibile!