OAMENI - în fiecare zi

14 globuri cu suflet și cinci steluțe*

Iată că, pentru al patrulea an consecutiv, anunț astăzi: dăm start campaniei Globuri cu suflet! Un proiect mai vechi al Laviniei Biberi, continuat la București, a rămas viu și la Iași, sub umbrela aceea pe care, atât de simplu am numit-o, OAMENI – în fiecare zi!

*UPDATE: În această postare vă prezint 14 băieți. Între timp, numărul beneficiarilor a crescut cu încă cinci fetițe, despre care puteți citi aici!

Sărbătorim cu toții, împreună, patru ani de fapte frumoase, de lacrimi, de muncă, de neputință, de încrâncenare, de milostenie. Patru ani în care ne-am bucurat de zâmbetele și de bucuria copiilor pe care i-am cunoscut. Copii care au uitat pentru o clipă de sărăcie, de boală sau de alte necazuri și care au descoperit, cu uimire, că oameni străini le-au devenit, peste noapte, prieteni!
Recunosc că, fiecare campanie din ultimii patru ani am început-o timid, modest, comod… De fiecare dată am rămas surprinsă de impactul creat și de implicarea voastră. Mi-ați dat de muncă, m-ați alergat dintr-o parte în alta, mi-ați umplut casa de daruri, v-ați oferit să mă ajutați la cumpărături și la transport și m-ați făcut cel mai fericit om! Fiecare gând al meu de a abandona campaniile a fost abătut de mesajele și de încurajările primite, de banii dați pe stradă, cu gândul la un următor proiect, încă neplanificat… de încrederea pe care mi-ați oferit-o!
Așa că… nu pot decât să vă mulțumesc din suflet și să vă invit să așteptăm sărbătorile cu… o nouă faptă bună!

Nu mai plecăm din Iași, nici nu mai depășim Sfântul Nicolae. Anul acesta, la început de lună decembrie, vom merge la cei 14 băieți de la Centrul pentru copii defavorizați socio-economic din mediul rural „Sfântul Andrei”. Într-o căsuță a Asociației Familia Nostra funcționează, în regim de centru de plasament, o FAMILIE. Băieții au toți, de fapt, familiile lor – prin satele Iașului. Din case în care nu au curent electric, unii nici măcar ferestre – ei au primit aici o șansă la o viață mai bună. La un somn odihnitor și curat, la mese calde, la studiu, la prietenie, la viitor. 

bucuria copiilor

Constantin, Robert Gabriel, Ștefan Petru, Daniel Cristian și Ioan Claudiu sunt elevi în clasa a VII-a. Cosmin Constantin, Vlad, Teodor Constantin, Daniel Marian, Alexandru Gheorghe și Daniel sunt în clasa a VIII-a. Toți învață la Liceul Teoretic „Al. I. Cuza”. 

Vasile este în clasa a IX-a și învață la Grupul Școlar Nicolina.

În clasa a XII-a îi avem pe Vlad – de la Liceul Economic Administrativ și pe Marius Gabriel, de la Liceul Economic de Turism. 

Sunt, așadar, 14 tineri cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani. Pentru ei, Moș Nicolae va aduce câte o sacoșă personalizată cu daruri – dar, și daruri la comun.

Așadar, voi strânge bănuți, alimente, rechizite, produse de igienă personală și de curățenie și tot ceea ce mai aveți voi bun și de oferit! Nu voi refuza nici îmbrăcămintea și încălțămintea specifice vârstei și genului masculin :). Ca idee, încălțările de iarnă ar fi o bucurie pentru ei, chiar dacă nu sunt noi – dacă sunt în stare bună, le vor fi de folos. La fel, cămășile albe le sunt necesare constant, la școală – și, din păcate, nu pot răspunde mereu cerinței.
Însă, orice doriți să dăruiți va fi, ca de obicei, bine primit! La fel, ca de obicei, pentru o transparență desăvârșită, voi contoriza și voi poza totul, voi împărți pe categorii, pe cadouri la comun și cadouri personalizate.

SONY DSC

În timp, voi reveni cu poze și cu răspuns la orice nedumerire pe care o aveți! Haideți ca, împreună, să-l ajutăm pe Sfântul Nicolae – ocrotitorul acestei campanii – să ducă bucurie în Familia Nostra!

***

Mai multe fotografii și modul în care decurge campania puteți urmări aici.

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *