Uncategorized

Spirit… sau spirite…

Rautacios spus – spirit de turma. Asa o fi.
Dar, avand in vedere ca suntem experti in a incuraja si practica sportul asta doar pentru prostie, incultura, bataie de joc si maimutareala, sunt fericita sa spun ca, de data aceasta, spiritul de turma a fost inclus in… Noaptea Muzeelor!
Eu una nu am ajuns decat la Muzeul Unirii. Rusine mie! Cred ca a fost cel mai in drum si cel mai la indemana tuturor. Nu stiu la celelalte cum a fost (doar trei la numar, din pacate), dar, aici, lumea chiar s-a inghesuit. Multi tineri, copii si oameni trecuti bine de 40 de ani au calcat pragul Muzeului. Si am avut cu totii ce vedea! Este foarte, foarte frumos acolo! Plin de istorie si de mister! Merita sa intri si pe bani 🙂
Cum de altfel, orice muzeu ar merita „privilegiul” acesta… ca tot ne laudam ca suntem oraseni distiepti/ ori traitori la oras, ‘telectuali , plini de (in)cultura (de da’ pe-afara) si mai ales, plini de noi. In tot acest context, speram sa ne mai revedem prin muzee (sau muzeuri…) pana la anu’!
Iar pentru Noaptea Muzeelor din 2010 – astept minunea de a gasi deschis si Palatul Culturii – daca nu se darama pana atunci sub greutatea nesimtirii, neimplicarii, ne… si ne… a celor ce ne conduc.

One Comment

  • nykoss

    Am observat si eu un apetit mai crescut al iesenilor pentru tot ce inseamna cultura: am vazut sali de teatru pline sau chiar arhipline (ex EuroArt), sali pline ochi la festivale de film (ex Cinema portughez, Filmul francez)sau la evenimente de muzica buna (ex. Folkustic) etc.
    Cred ca toti incepem sa ne saturam de programele tv de foarte proasta calitate, stresul ce ne inconjoara, „criza” asta si cautam liniste si forme de frumos. Ma bucur ca se intampla asta, chiar daca de obicei se ingramadeste lumea mai mult la evenimente gratuite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *