Pietre...,  România,  Vorbe de duh

Vreți să-i faceți proști pe copiii de azi? Despre istorie, geografie și școală românească

Vor unii să unească Istoria românilor și Geografia României într-un singur obiect. Până și un copil de 10 ani s-a trezit întrebând:

– De ce ar face asta?!

Am răbufnit:

– Pentru că vă vor proști! Fără trecut și rădăcini, fără prezent, fără cunoștințe! Pentru că e mai comod să vă știe jucând Roblox și Adopt me decât studiind, având cultură generală și replică atunci când e cazul!

Așa m-am săturat de toți inteligenții care schimbă regulile peste noapte! Dacă îi iei repede, ei înșiși n-au habar de istorie și geografie și de școală, în general. Și-au ajuns „oameni mari”, vai de capul lor, dar mai ales vai de capul nostru…

Interesează pe cineva câți copii au pierdut complet legătura cu anul acesta școlar, câți elevi nu au putut participa la orele online, câți termină clasa pregătitoare ghidați de mâna unor părinți mai mult sau mai puțin înzestrați cu tact pedagogic și cunoștințe, câți elevi de-a 8-a și de-a 12-a nu vor fi capabili să dea examenele? Aveți idee în ce groapă sunt mii de copii? Aveți idee câte ar fi de reparat, până să puneți în aplicare noi idei crețe?!

Dacă tot tânjim spre străinătățuri și spre zări albastre (ce istorie sau geografie made in România?! ), știți că pe acolo un copil de 6-7 ani are deja idee de felul în care îi va fi traseul educațional până la Bac? Iar voi ce faceți? De 30 de ani schimbați programele școlare și legile de câte ori vă vine bine: chiar și cu două zile înainte de începerea anului școlar, chiar și în timpul anului școlar, chiar și de mai multe ori pe an! O mare parte din părul meu alb l-am dobândit scriind știri de pe domeniul Învățământ și văzând cum toată activitatea inspectoratelor școlare și a școlilor se învârtea în jurul culorilor politice. Cum oamenii se schimbau peste noapte – după aceleași culori. Cum unii miniștri ai Educației păreau dezastru… și apoi ni se făcea dor de ei, observând că urmașii lor pot fi și mai… dezastruoși!

1 Decembrie - Steagul Romaniei

Nu vă faceți iluzii! Veți rămâne în istorie! Ca exemple de „așa nu”, ca trădători de neam, ca distrugători ai copiilor, ai educației, ai viitorului lor. Interesele de moment sunt trecătoare. Ca și voi, ca și noi. Dar distrugerile pe care le faceți acum, cu istoria și geografia, dar și în general, cu școala românească – sunt cu bătaie lungă. Vreți să-i faceți proști pe copiii de azi? Sper să nu reușiți! Însă, dacă vă vor ieși socotelile, să nu uitați: vor fi proști, dar vor fi și mulți! Și atunci va trebui să vă puneți cu proștii!

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *