Pentru suflet,  Umanitar

Ajută-l pe Daniel să ajute!

Are 23 de ani și griji… care mie-mi plac! Nu-l cunosc prea bine, dar îl admir pentru felul în care ia apărarea și susține o familie în care tocmai s-a născut cel de-al 9-lea copilaș. Poate că pentru alții de seama lui există distracții mai importante decât acelea de-a te da peste cap pentru niște sărmani frumoși. Totuși, Daniel Roșu se implică (și bine face) în lupta pentru o viață decentă și pentru o educație mai de Doamne-ajută a unor suflete care n-au nicio vină că fac parte dintr-o familie fără posibilități financiare.

Oamenii aceștia, 11 în total, pe care Daniel îi vizitează aproape săptămânal, locuiesc în satul Tabăra, comuna Bivolari, județul Iași. Stau într-o casă-cameră ce mai că se dărâmă pe ei și care nici măcar nu le aparține. Tatăl lucrează cu ziua, ca să ofere strictul necesar copiilor și, în plus, să-și poată lua tratamentul pentru crizele de epilepsie pe care le face. Al 9-lea copilaș s-a născut acum, sâmbătă – de accea, poza e în semni-echipă completă, cu o burtică la purtător. Să vă mai spun că Daniel urmează să fie naș de botez? 🙂

familie cu 9 copii

Ambii părinți sunt oameni muncitori, simpli, săraci – suficient de blamați, probabil, că „toarnă” copii. Doar n-or face mai mult de unul, doi, cei care-și permit, nu?… Daniel nu-i judecă. Pur și simplu. Ei vrea să-i ajute. Știe și simte că are pentru cine să lupte. A adunat de la familie și de la prieteni haine, alimente, bănuți. Fiecare oferă cât poate. Dar, e nevoie de multe. Daniel visează să reușească să-i mute într-o căsuță mai nouă, a lor! Și, între timp, se bucură de darul pe care un preot ieșean l-a făcut – o văcuță care asigură laptele pentru copii.

V-ați prins care este ideea, nu? N-am o campanie a mea, dar îmi place campania lui Daniel. A creat o pagină aici și sper că, în timp, o va umple cu vești frumoase. Voi încerca și eu să-l ajut să ducă ceva la copii. Poate vei încerca și tu. Și tu. Și tu. Împreună, putem fi puternici! Sunt mulți 9 copii. Dar, noi suntem și mai mulți. Mai vrem 9 copii muritori de foame, sau ne-am bucura ca ei să crească într-o căsuță frumoasă, să aibă parte de educație și de o șansă la ieșirea din sărăcie?

Pe Daniel Roșu – îngerul acestor copilași, îl puteți contacta la numărul de telefon 0756. 577.7.64. Sau îi puteți scrie pe Facebook. Sau, tot acolo, în pagină, puteți găsi direct datele de contact ale familiei care are nevoie de ajutor.

Dacă tot l-am pomenit pe Daniel de l-am zăpăcit, cum aș putea să închei altfel, decât cu el? 🙂 Cu o vorbă de-a lui, de fapt. O vorbă care m-a făcut ca astăzi, aici și acum să scriu despre lupta lui. „M-am atasat tare de copii. Mereu când îi vezi sunt veseli, zâmbesc. Nu pot să le înțeleg inocența, dar mă bucur că încă o au”.

Hai! Să nu uităm să fim OAMENI – în fiecare zi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *