Hopa tropa prin oraş

Secretele Egiptului Antic au ajuns la Iași

Recunosc, am așteptat cu nerăbdare venirea expoziției „Secretele Egiptului Antic” la Iași. Citisem despre, văzusem despre… iar tema, per total, sună mai mult decât bine! Mai recunosc și că, atunci când am pășit pentru prima dată la Sala Polivalentă am privit în jur și mi s-a părut atât de mică expozițiunea, că am avut o strângere de inimă! Am conștientizat cât de tare mă înșelasem cu această inițială întristare – atunci când nu o mai puteam lua pe Maria de acolo. Și când m-am uitat la ceas și… timpul petrecut la aparent micuța expoziție ajunsese la o oră și jumătate :).
În primă fază, Maria a urcat pe tron și s-a transformat într-un faraon. Apoi, am luat câte o lanternă și am explorat interiorul unei piramide.

Secretele Egiptului Antic - in piramida

Eu, una, mi-am reactualizat informațiile, trecând pe la mormintele faraonilor și puțin prin istoria lor.

Secretele Egiptului Antic1Secretele Egiptului Antic2Secretele Egiptului Antic3

Pam-pam! Pe negândite, am ajuns în locul în care copiii deveneau mumii! Maria a ales, însă, o rochie faină și și-a continuat veșnicul său rol de prințesă :).

Secretele Egiptului Antic - mumie

După aceea, ne-am oprit la masa la care numele noastre deveneau mister, abis! Dacă vă uitați mai bine, m-ul și a-ul din „Maria” sunt litere-păsări, ceea ce pe copila mea a încântat-o peste măsură!

Secretele Egiptului Antic - numeSecretele Egiptului Antic - nume2

Ne-am oprit și la făcut amulete, apoi la brățări și coliere. Suntem destul de micuțe și-am trecut peste zona documentar. Am aterizat în fața puzzle-ului uriaș pe care l-am îmbinat împreună și în realizarea căruia ne-am implicat maxim. Ne-am bucurat peste măsură de el – așa, strâmb cum l-am încadrat :).

Secretele Egiptului Antic - puzzle urias

Țineți minte! „Secretele Egiptului Antic” este prima expoziție interactivă pentru copii (și, clar, nu numai!), din seria History Hackers! Poate fi văzută în Iași, la Sala Polivalentă, până pe 28 iunie. Va fi deschisă în fiecare zi a săptămânii, între orele 9.00 și 20.00, cu o pauză în intervalul 14.00 – 15.00. Biletele costă 20 de lei pentru copii și 25 de lei pentru adulți, iar pentru grupuri organizate sunt pregătite pachete speciale. Toată joaca este o bucurie pentru copii și este, logic, inclusă în prețul biletului! Însă, pentru cei care vor dori să ia acasă roadele muncii lor, aflați că o amuletă sau un colier costă 10 lei, iar o brățară – 5 lei.

Să vă bucurați de „Secretele Egiptului Antic”!

2 Comments

  • Corina Lupu

    La Torino,It este Muzeul Egiptului Antic.Este unul dintre cele mai mari muzee din lume despre Egiptul Antic.Este impresionanta.Cine are ocazia si ajunge la Torino nu va regreta.Si nu numai acest muzeu merita vizitat.

    • anda_elena

      Până la Torino… putem profita de ceea ce ne oferă, momentan, Iașul! 🙂 Un preludiu pentru vizitele pe care vom apuca să le facem (sau nu) în viitor! Mulțumim pentru sugestie, Corina!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *