Avem un doctor! Doctor în teologie

Vorbeam, acum trei ani, despre un om harnic și muncitor. Despre un proaspăt doctorand. De ieri, putem vorbi despre un doctor! Nicolae Pintilie, doctor în teologie! 🙂

Nicolae Pintilie1

Facultate, master, doctorat… Tot omul este capabil – mai mult sau mai puțin conștient – să treacă prin pașii ăștia. Eu nu pot vorbi despre oricine, despre brazi falnici sau despre uscăciuni. Însă, pot să vorbesc despre omul meu. Căci pe el îl cunosc de când era în anul I de facultate și pe el l-am văzut zile și nopți de-a rândul studiind, citind, scriind, încântat de fiecare mărunțiș descoperit și stresându-se peste măsură în fața oricărei încercări.

Toată hărnicia lui, toată munca și tot dragul însumează, într-un final, rezultatele de care astăzi se bucură. Căci spun eu, cu mâna pe inimă, că iubitul meu își merită pe deplin titlul de doctor și bucuria unui simpatic și copilăresc Foarte bine!

Ieri, la momentul mulțumirilor finale, a vorbit despre cum aranjează Dumnezeu lucrurile și despre cum nu știa el pe ce drumuri îl vor purta pașii, atunci când părinții lui au vândut vaca, pentru a putea să-l țină la Școala de Cântăreți de la Neamț. Un cântăreț – și nu un seminarist – putea oare să viseze, pe atunci, la doctorat? Habar nu avea să viseze, dar asta nu înseamnă că toate cele ce trebuiau să se întâmple nu s-au împlinit!

Nicolae Pintilie2

A fost un drum deloc ușor, urmat cu credință, cu luptă multă, cu piedici, cu alergături, cu nopți nedormite, cu noi descoperiri, cu un bagaj uriaș de cunoștințe și de experiențe, cu zâmbet. A fost un drum în care a avut aproape oameni dragi, care l-au susținut și l-au încurajat. Toate bunele și toate relele au însemnat ingrediente de bază pentru creșterea lui. Ca doctor în teologie dar, mai ales, ca om. Am un om tare bun lângă mine! Un om mare, un om adevărat!

Nu mă laud – doar mă bucur. Dar, și dacă ar spune cineva că mă laud… i-aș spune, pur și simplu, că am cu cine! 🙂

S-ar putea să-ţi placă şi...

10 comentarii

    1. Mulțumim!
      Teoretic, puteam să am deja un titlu de doctor. La fel de teoretic, pot să mă gândesc să-l am. Practic, nu cred. Pentru că nu vreau.
      El și-a dorit și, atunci, altfel a stat problema. L-am sprijinit total! Oricum, nu aș face vreodată un doctorat, doar ca să nu fiu, cumva, mai prejos decât bărbatul meu! 🙂

  1. Domnul Nicu, sotul dumneavoastra, este un om atat de potrivit pentru a insufla cu multa naturalete, cu bucurie, incredere in credinta! Si-a ales foarte bine domneniul pentru o cariera implinita. Il felicit din toata inima pentru acest succes! Sa aveti parte de multa fericire impreuna!

  2. Mă bucur nespus pentru Nicu şi pentru voi, fetele lui frumoase. Pentru noi, enoriaşii de la „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” de pe dealul Moara de Vânt, cuvintele lui de învăţătură sunt adevărată hrană cerească. Dumnezeu să vă binecuânteze casa şi familia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *