Ale tinereţii valuri,  Publicitare

Pereţi îmbrăcaţi în bucurie

La început, pereții noștri erau văruiți. La fel ca-n toate casele prietenilor mei. Apoi, părinții au decis că este vremea unei schimbări generale. Adică, ce-o să se întâmple? Scoatem și batem covoarele, alungăm praful de prin toate ungherele, facem un parchet lună și… Poftim?! N-o să uit niciodată cu câtă surprindere am aflat că vom pune haine noi pereților. Cum adică? Schimbăm culoarea la var? În realitate, mama a adus acasă o mulțime de suluri de hârtie specială. Puțin zgrunțuroasă la pipăit, cu diferite nuanțe și modele. Cum avea să fie acea hârtie producătoarea unei schimbări generale?!
Îmi amintesc că, pe atunci, tata a pus tapet în toată casa. Noi l-am ajutat – sau, l-am încurcat… nu mai știu. Dar, știu că rezultatul a fost fabulos. Camerele noastre erau, parcă, niște cutii uriașe de cadouri. Ambalate într-un asemenea fel, încât nici nu-ți venea să te sprijini de vreun perete. Atât de drag îmi era dormitorul! Un roz pal mă liniștea, mă odihnea și mă mângâia! Casele multora dintre prieteni rămăseseră în var. Noi… eram tapetați! 🙂
Acum, doar sufrageria a mai rămas martor tăcut al acelor vremuri. Sufrageria, considerată – până de curând – demodată. Observ, însă, cu mare bucurie, faptul că tapetul a revenit la modă. Clar, de o calitate infinit mai bună, cu o varietate mult mai mare de modele, cu o altă viziune. Dar, s-a întors! S-a întors să ne uimească și să ne încânte. Să ne îmbie. Recunosc că mi-aș pune tapet și pe peretele de Facebook! Cu atât mai mult, în casă!

Deocamdată, e un plan de viitor. Pentru că mai am câțiva pași – până când dorința se va transforma în realitate. Este normal, în camerele copiilor va fi tapet de poveste – ori cu personaje din desenele animate. Pentru holuri și celelalte camere, voi avea de muncă. Și, de ales între tapet satinat, de mătase, vinil, din materiale naturale sau fototapet. Oferta e generoasă! O decizie este greu de luat. Dar… documentarea este mai mult decât plăcută! Iar rezultatele vor depăşi aşteptările. Ce poate fi mai frumos decât să-ţi îmbraci pereţii în bucurie?!

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *