Hopa tropa prin oraş

Am fost martor la Aselenaivizare

Omul naiv, despre care am mai scris pe blog, continuă – în naivitatea lui! – să ne facă zilele mai frumoase și, cu siguranță, mai dulci! Seara aceasta a fost una importantă pentru Vali Tătar. A organizat Aselenaivizarea și ne-a adus toate bunătățile pământului – întru-un singur loc!

Atelierul de Bere s-a transformat în Atelierul de Mere! Am băut, din nou, suc de mere, sută la sută natural, din Fructe Naive, culese cu mâna, numai de la noi din țară. Și mi-au plăcut noile ambalaje, sticle de 250 și 750 de mililitri. În plus, n-am putut să nu observ siropul concentrat de afine, sau pe cel din păpădie!

Am văzut și cum se fabrică sucul, direct dintr-un măr proaspăt! Și mi s-a părut super ideea de a aduce acolo, într-un local, toată prospețimea din livada bunicii!

N-am putut să rămân mult într-un loc, că o altă noutate mi-a luat ochii. Tot din Fructe Naive am descoperit și borcănelele de dulcețuri și de gemuri bio. Mmm, atât de frumos erau ambalate, că mi-a fost și milă să desfac! Cred, însă, că erau delicioase! Pere, zmeură, măceșe, afine, ba chiar și ceapă și gogonele – acestea erau personajele principale și… dulci!

În același context, am aflat și despre alte delicatese. Spre exemplu, miere de la Sănătate Dulce, preparată în toate felurile posibile: miere cu scorțișoară, miere cu cafea, cu ghimbir, cu nucă, cu propolis. Invitatul de onoare al serii a fost The Art of DAR, un produs apicol exclusivist, lansat la Paris, luna trecută.

Hehe! Nu m-aș fi gândit la combinație dar, sincer vă spun, nici muștarul nu m-a lăsat rece. Eu, una, nu credeam că muștarul poate fi altfel decât dulce sau iute! Totuși, am aflat de la Frau Erna că există tot felul de combinații: cu bobițe, chilly, curry, mărar, chimion şi cu tarhon! Asta chiar că este o descoperire super!

Toate bunătățile prezentate mai sus vor apărea, în curând, și în magazinele de delicatese din Iași. Eu, una, abia aștept! Mai ales că delicatesele acestea sunt bune în orice sezon și chiar acum, în post!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *